De Hoed

De Hoed

Hoed
Hoed op, hoed af. Heren deden vroeger hun hoed even kort omhoog, als begroeting naar de ander. Mooie gewoonte. Het geeft een openheid aan naar elkaar, beleefdheid.

Hoeden hebben zoveel betekenissen. Er zijn uitspraken over, het heeft een functie, het kan je een statement laten maken in de mode. Naast dat het verschillende functies heeft, heeft elke hoed een andere maat, vorm, stof en kleur. Elke hoed is anders. Sommige zijn in een fabriek gemaakt, de ander met de hand. Ook al is een hoed in de fabriek gemaakt, hij blijft uniek. Geen enkele is hetzelfde. En zo is dat met alles. Iedereen is verschillend, maar dat betekent niet dat je anders bent dan de ander. Het geeft aan dat je uniek bent en dat is prachtig! Waarom zou je willen lijken op de ander, terwijl je zelf al zo mooi bent? Elke hoed heeft zijn eigen charme en kwaliteiten. Allemaal een andere functie, maar toch hebben ze iets gemeen, ze hebben dezelfde naam, horen tot dezelfde doelgroep. Schitterend.

Een hoed is een bescherming voor de hoofdhuid tegen kou of warmte. In de strenge winters hield de hoed je warm en in de warme zomers beschermde je het gezicht tegen de zon. Ook kan een hoed een mode accessoires zijn. Het maakt de outfit compleet. Ondanks de bescherming kun je het ook zien als een afzondering, een object dat je dicht bij jezelf houdt. Een hoed om je veilig te voelen, beschermend of juist modieus. Wat voor functie heeft een hoed voor jou? Bescherm jij je van de buitenwereld in een positieve zin of voel je je teruggetrokken en eenzaam? Begroet jij de mensen op straat netjes of blijf je voor je uit kijken en negeer je de mensen om en langs je heen?

Welke hoed zet jij vandaag op? De verschillen kun je ook vergelijken met allerlei emoties. Er is bijna niemand die continue dezelfde emotie heeft. Soms ben je verdrietig, daarna weer vrolijk, geïnteresseerd, onderzoekend, moe, opgewekt, sportief, lui. Hoe zou het zijn als je continue maar dezelfde hoed zou dragen? Dat zou je leven niet leuker maken! Experimenteer met de verschillende hoeden, ervaar de mogelijkheden en geniet van het leven. Doe je hoed soms even af voor de ander, begroet hem/haar en ga door met genieten!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *