De Kast

De Kast

De KastDe kast, een prachtig voorwerp welke je kunt vullen met allerlei andere voorwerpen. Een energie gevuld met andere energieën. Je kunt er voor kiezen hem helemaal vol te doen, maar misschien is het wel een goed idee om hier en daar een gaatje open te houden voor het moois dat nog gaat komen.

Je kunt dit op verschillende manieren bekijken. Om te beginnen, denk eens aan voorwerpen. Wat voor voorwerpen heb je in die kast liggen? Zijn het voorwerpen die je vaak gebruikt? Misschien zijn het voorwerpen die je mooie herinneringen geven. Bekijk eens goed of die voorwerpen je binden aan iets moois of iets dagelijks. Misschien kom je wel tot de conclusie dat het je eigenlijk niks doet en kun je het weg doen. Iets weg doen kan je een heerlijk gevoel geven. Je maakt ruimte voor leegte, iets nieuws.

Sluit je ogen, ga eens bij jezelf naar binnen en stel je een kast voor. Als je de kast eens vergelijkt met je leven op dit moment. Hoe vol zit hij dan? Heb je nog plekjes over of zit hij tot de nok toe gevuld? En hoe voelt dat? Voelt het goed? Heerlijk voor je! Kom je tot de conclusie dat het te vol is? Ruim dan eens wat op.

Open de lade vriendschap en bekijk eens hoeveel ware vriendschappen je op dit moment hebt en voor welke vriendschappen het tijd is om afscheid te nemen en door te gaan.

Gezondheid, hoe voel jij je? Zit je lekker in je vel? Op het moment dat jij gaat doen wat je gevoel je aangeeft zit je op het juiste pad.

Werk. Doe jij het juiste werk op dit moment? Heb je nog ruimte in de lade om te groeien of past de lade niet meer dicht? Kun je alles overzien? Vrije tijd. Wat voor leuks zit er in jouw lade? Geef je genoeg aandacht aan deze lade en geniet van de ontspanning.

Liefde. Trek deze lade eens open. Hoeveel hartjes vliegen er uit, omdat ze zo blij zijn dat je deze lade opentrekt en zich mogen verspreiden?

Hoe zie je kast er uit? Kun je er door heen kijken of zijn de lades en deuren gesloten, niet zichtbaar van de buitenkant wat er allemaal in verscholen zit? Is hij van glas, dan wil ik je vragen hoe dat glas er uit ziet. Kun je er door heen kijken of is het tijd om de raampjes eens grondig schoon te maken?

Laten wel eerlijk zijn, een opgeruimde kast ziet er beter uit dan een rommelige kast (ongeacht of hij vol zit). Analyseer jouw kast zorgvuldig en kijk eens of er wat opgeruimd kan worden, letterlijk en figuurlijk! Probeer altijd een plekje vrij te houden waar iets nieuw kan komen. Zo blijf je in ontwikkeling en kun je het verleden een plekje geven of loslaten!

Dank je wel Carin voor je inzending! Ik hoop dat je ook uit deze boodschap iets kunt halen!

Heb jij een voorwerp in gedachten? Laat het me dan weten en misschien komt jouw voorwerp volgende week aan de beurt!