De Lintjes

De Lintjes

De Lintjes | Toutes La Vie

Zoals jullie weten volg ik de medium opleiding aan de Academie voor Mediumschap in Naarden. In het tweede jaar was het de bedoeling dat wij een jaaropdracht kozen. Dat kon van alles zijn, kaarten trekken, het nieuws voorspellen, iemand een reading geven, noem maar op. Ik koos voor de lintjes. Wat dit inhoud vertel ik je zo.

 

De jaaropdracht

Nadat je een jaaropdracht had gekozen was het de bedoeling dat je een lesjaar lang elke dag even 5 minuten zou oefenen hiermee, zodat je tijdens de laatste les kon laten zien wat je het afgelopen jaar geleerd had.

Ik koos dus voor de lintjes. Dat hield in dat ik ging werken met 3 kleuren, namelijk rood, geel en blauw. Alles is energie en energie kun je waarnemen op verschillende manieren:
– Voelen
– Zien
– Weten
– Ruiken
– Horen
– Proeven
Nou is dat laatste wel een beetje lastig met lintjes, maar goed haha. Die liet ik dan ook maar weg.

 

Hoe begin je? 

Je moet namelijk met je ogen dicht een lintje trekken en er achter komen welke manier voor jou werkt om te weten welke kleur je in je handen houdt. Mijn moeder volgt ook de opleiding en heeft in haar tweede jaar ook voor de lintjes gekozen. Door omstandigheden stond haar hoofd niet echt naar de jaaropdracht en is daarom ook pas de laatste maand er mee gaan werken. Ik zei dat dat mij niet zou overkomen, want ik wilde het goed doen!

De eerste maand deed ik het trouw elke dag. Toen ik er mee begon, merkte ik dat het voelen van de trilling werkte voor mij. Had ik blauw in mijn handen? Dan voelde ik niet zo veel. Bij geel voelde ik een trilling in mijn handen en bij de kleur rood voelde ik een hele sterkte trilling in mijn handen. Alsof ik een hart in mijn hand had wat bonkte.

Na een maand begon ik minder te oefenen en merkte ook dat de manier van werkte veranderde. Ik ging het ineens in mijn lichaam voelen. Bij blauw voelde ik mijn keel, bij geel het bovenste gedeelte van mijn buik en bij rood mijn onderbuik. Hmm….

Toen kwam de zomervakantie in zicht en ik nam vol goede moed mijn lintjes mee. Na de vakantie had ik niet 1 keer de lintjes in mijn handen genomen. Oeps! Nou, dan begin ik gewoon in september. Dan heb ik nog twee maanden, dat komt wel goed. Ook in september heb ik er niks aan gedaan (door omstandigheden). Oke, dan maar in oktober beginnen, want dan heb ik nog 30 dagen om te oefenen. En wederom, in oktober heb ik de lintjes amper aangeraakt.

 

Moment suprème

Het was zaterdagochtend, 31 oktober 2015, prestatie dag! HELP! Bij de ontbijttafel nam ik de lintjes nog even één voor één in mijn handen om de verschillen te voelen. Mijn (toen nog niet) vriendje legde er eentje in mijn handen en ik had hem goed! YES! Dat komt goed! Nog maar eentje dan. FOUT! Oeps, nou weetje, we zien het wel. Dan ga ik maar op mijn bek, zoals ik dat altijd zeg.

Nadat een paar anderen waren geweest was ik aan de beurt. Ineens werd ik zenuwachtig. Ik ging zitten, kreeg een blinddoek om en daar ging ik. De eerste had ik goed. De tweede was fout. Shit! FOCUS! En dat deed ik! Ik nam mijn tijd, was totaal niet bezig met iedereen die naar mij zat te kijken, maar focuste op mijn gevoel. En de volgende drie had ik goed! Wat super leuk was om te ervaren is dat ik alle vijf de keren het op een andere manier ervaarde. De eerste keer wist ik dat het geel was, daarna voelde ik het in mijn lichaam op de manier zoals ik het net omschreef. Ook voelde ik de trilling, maar wat ik heel bizar vond was dat ik bij de laatste keer het super heet kreeg! Het kon niet anders dan dat het rood was en dat was het!

Super leuk om dit te mogen ervaren en te doen. Het hele jaar was ik te weinig gefocust en op de dag zelf ging het gewoon goed! Vier van de vijf had ik goed en ik vond dit totaal niet bijzonder, want het enige wat ik deed was focussen en vertrouwen op mijn gevoel. Als je dat doet, dan komt het altijd goed!Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Chat openen
1
Kan ik je ergens mee helpen?
Hi😁! Wat leuk dat je op mijn website een kijkje neemt! Mocht je vragen hebben of een afspraak in willen plannen, dan kun je een whatsapp gesprek met mij starten en kom ik zo snel mogelijk bij je terug! Liefs, Raphaëlle