Een ring

Een ring

Ring

Een ring, en rond voorwerp, een cirkel, geen begin en geen einde, het oneindige. Het ronddraaien en meegaan met de stroming. Een voorwerp dat zo mooi glad is gemaakt, dat het zo om je vinger geschoven kan worden en daar blijft, zonder er af te vallen. Het enige wat je moet doen is hem aanschuiven! Eigenlijk het perfecte voorwerp om af en toe in je handen te houden als je het even niet meer ziet zitten. Het laat je zien dat de cirkel altijd rond blijft en een ring laat je inzien dat het leven een bepaalde stroming heeft. Een stroming waar je tegenin kunt gaan, maar uiteindelijk weer op hetzelfde punt terecht gaat komen. Hoe fijn is het dan als je je kunt overgeven aan de stroming van het leven en heerlijk mee kunt bewegen op die energie? Waarom zou je er nog tegenin gaan?

De basis van elke ring is hetzelfde, hij is rond, anders noemt men het geen ring. Net zoals de mens. Elke mens heeft dezelfde basis. Dat wil zeggen dat er bij iedereen een moment is geweest waar een nieuw fysiek leven is gestart. Iedereen heeft (hoe lang de periode ook) in zijn/haar moeders buik gezeten om het fysieke lichaam te laten groeien.

De basis van elke ring is hetzelfde, maar de uiteindelijke uitstraling is telkens verschillend. Deze mooie ring laat dat zien met haar prachtige stenen. Allemaal een eigen kleur, formaat en schoonheid. Zo verschillend van elkaar, maar desondanks een prachtige eenheid. Zo kunnen we dat ook zien met de mensheid. Iedereen heeft dezelfde basis, maar toch is elke persoon uniek. Het unieke geeft niet aan dat iedereen apart zou moeten leven en alleen aan zichzelf moet denken, maar het unieke geeft aan dat ieder mens mooi is, maar ook gezamenlijk tot bloei kan komen en een mooi geheel kan vormen. Een geheel waar je naar kunt blijven kijken en waar iets nieuws uit kan ontstaan.

 

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *