Ego vs. bewustzijn

Ego vs. bewustzijn

Angst, een begrip dat we allemaal wel kennen. We willen dingen graag doen, maar iets weerhoudt ons ervan om het te doen. Wat is het, dat hiervoor zorgt?

Van de week zat ik in een meditatie en vroeg ik aan mijn bewustzijn, waarom doe ik niet de dingen die ik zo graag wil? Het antwoord wat ik kreeg was: je bent onzeker. Ik vraag mijzelf dan af, waarom ben ik onzeker? En ik kwam op het antwoord: ik ben bang om te mislukken. Bang om iets te doen en er dan achter te komen dat dit niet goed uit gaat pakken. Bang voor de meningen van anderen. Angst is een stukje van het ego wat we ons hele leven meenemen.

Wat is het ego precies? De term ego is afkomstig uit het Grieks en het Latijn, het betekent ‘ik’. In de psychologie staat de term ‘ego’ voor het bewuste ‘ik’. Het ego is dus het deel van je bewustzijn waar je ik tegen zegt. Het is wat je denkt over jezelf, jouw zelfbeeld. Terwijl dit eigenlijk niet is wat wij zijn. Het is een stemmetje in ons hoofd die gevormd wordt vanaf de geboorte.

In mijn optiek komen we allemaal van dezelfde bron. Een energiebron. Alles is energie en alles is te vormen, zelfs materie. Alles wat jij wilt bereiken in het leven, kun je bereiken! Op het moment dat we geboren worden zijn we puur bewustzijn en leven we in het nu, bewust zijn. Al snel komen er gedachten en meningen, welke ervoor zorgen dat ons ego wordt gevoed. Op het moment dat je in het moment leeft, ben je voor even gedachten vrij en ben je puur bewustzijn. Hoe heerlijk zou het zijn als we daar continue in kunnen leven, in het moment? Mij lijkt het heerlijk, maar alleen is het niet reëel. We zijn mens en mensen hebben gedachten, wel 40.000 tot 60.000 per dag. Wow, dat zijn er veel!

Tijdens mijn opleiding mediumschap leerde ik over het bewustzijn en het ego. In leerde het verschil en ik kan je vertellen, het is superfijn om meer met je gevoel bezig te zijn en bewust te zijn. Daarom mediteer ik ook elke dag. Mediteren helpt mij rust te krijgen in mijn hoofd en helpt mij terug te gaan naar wie ik in werkelijk ben. Op het moment dat ik in het nu leef, is mijn ego even aan de kant geschoven en krijg ik duidelijk wat ik nu eigenlijk wil in het leven. Mijn angst is weg en ik zie mijn toekomstbeeld duidelijk voor me. Ik ben blij, tevreden. Ik ben dankbaar voor alles wat ik heb mogen ontvangen in mijn leven. Mijn overgewicht interesseert mij niet, ik voel pure liefde voor mijzelf en voor de mensen om mij heen.

Toch komt dat moment weer terug waar de angst, onzekerheid, walging aanwezig is. Dan denk ik: o ja hai ego, je bent er weer! Soms blijven die gedachten lang aanwezig, totdat ik weer ga mediteren, mijn rust pak en dankbaar ben voor wie ik ben en voor alles en iedereen om mij heen.
Ik wil zoveel mogelijk leven vanuit mijn gevoel, mijn ziel, mijn bewustzijn. Bezig zijn met de mooie dingen in het leven en doen wat ik leuk vind. Iedereen kan dit bereiken! Ondanks dat ik mij in het verleden (en ook nog in het heden) onwijs kan irriteren aan mensen die puur alleen in hun ego zitten en leven vanuit dat deel, ben ik mij ook bewust dat dit waarschijnlijk met een reden zo is. Iedereen heeft zijn eigen lessen te leren.

Ego says: ‘Once everything will fall into place I feel peace.’ Spirit says: ‘Find your peace and then everything will fall into place’.

Ik ben dankbaar voor alle lessen in mijn leven die ik tot nu toe heb mogen leren en ik ben blij met de manier waarop ik leef. Ik ga hierin anderen begeleiden en ben met een heel leuk project bezig, waar ik jullie later meer over ga vertellen. Ben je nieuwsgierig naar wat dit is? Let me know en misschien licht ik wel een tipje van de sluier op!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *