Focus

Focus

Focus  |  Toutes La Vie

Focus, mijn woord van de afgelopen maand en voor de komende periode. De laatste tijd heb ik weer een hoop inzichten gekregen die ik graag met jullie deel.

 

JUMP

In de eerste week van januari werd ik uitgenodigd om een JUMP te gaan doen. In een groepje van maximaal 6 personen geef je één voor één antwoord op verschillende vragen. Je hebt een beperkte tijd waarin je jouw antwoord mag geven. Nadat de vraag is gesteld begint de eerste persoon te antwoorden. Je hebt geen tijd om je eigen antwoord te bedenken, want je luistert aandachtig naar de ander (welke je later ook een advies geeft). Mij heeft het een duidelijk inzicht gegeven dat ik met van alles en nog wat bezig ben, maar 1 ding mis in dit alles, namelijk FOCUS!

 

“Ziek zijn, dat gebeurd toch niet met die capsules van jou?”

 

Mijn hoofd wil van alles, maar ik ben gaan luisteren naar mijn gevoel (iets wat ik steeds meer doe) en deze brengt mij naar de opleiding die ik volg (aan de Academie voor Mediumschap). Inmiddels ben ik begonnen met mijn derde en laatste jaar en daar wil ik mij op focussen, om zo mijn toekomstvisie te kunnen bereiken.

 

ZIEK

“Ziek zijn, dat gebeurd toch niet met die capsules van jou?”. Helaas wel. Twee weken geleden werd ik op zondag met keelpijn wakker. Ik maakte een grapje dat ik wel heeeeeel zielig was, want ik had keelpijn én hoofdpijn ;). Uiteindelijk uit bed gestapt en eenmaal beneden voelde ik de koorts opkomen. Oh nee, niet weer!!

Twee dagen later ging ik toch maar weer naar de dokter, want ik kon amper slikken. Oorzaak: keelbacterie. Net als 2 maanden geleden! Pff….. weer aan de antibiotica (troep) en dubbelen met mijn groenten en fruit capsules!

Ziek zijn geeft mij altijd stof tot nadenken. Hoe kan het dat ik in twee maanden tijd 2 keer een keelbacterie heb en een week uit de running ben? Wat doe ik verkeerd waarom dit gebeurd? Ik kwam tot de conclusie dat ik sinds ik de Juice Plus capsules gebruik ik eindelijk weer de energie heb die ik zo mistte. Alleen wat mijn probleem dan is, is dat ik als een malle van alles ga ondernemen. De ondernemer in mij kan niet stilzitten, wat tot gevolg heeft: te veel werken (want alles is ook zo leuk) en te weinig rust nemen. Ik mis de balans en de focus, aangezien ik met van alles bezig ben! Als ik niet goed voor mijzelf zorg door op tijd rust te nemen, kan mijn lichaam niet anders dan ziek worden.

Les: goed mijn tijd indelen en focus op wat op dit moment belangrijk is! Balans vinden en rust nemen!

Focus  |  Toutes La Vie

ACADEMIE

Op de academie deden wij een hele leuke oefening. De oefening hield in om zoals wij dat zo mooi noemen ‘in de power’ te gaan. In jip en janneke taal betekent dat dat je jouw energie verhoogt, zodat het contact met je spirituele wereld ontstaat.

“Raphaëlle, geef maar aan wanneer je in de power bent.”. Dat duurde nog geen 30 seconden, hoppa ik ben er! Mijn leraar voelde dat ik er wel was, maar dit nog niet optimaal ervaarde. Hij begeleidde mij van begin tot eind en wow wat een verschil! Dit wil ik elke keer voelen als ik ga werken voor de spirituele wereld. Wat een geweldig gevoel (vergelijkbaar met de energie boost die je krijgt tijdens of na het sporten).

Dit is een oefening uit het eerste jaar, welke ik dus op een snellere manier mijzelf aan ben gaan leren, waardoor ik hem niet meer optimaal ervaar. Terug naar de basis dus! Als terugkoppeling kreeg ik: “Je kunt heel snel schakelen, want je bent zo in de power. Alleen werk je dan van mind tot mind. Wat je wilt bereiken als medium is van ziel tot ziel te werken. Mijn tip aan jou: focus!”. Haha daar is hij weer, dat magische woord waar ik mee aan het werk ben!

Focus | Toutes La Vie

 

 

HOE NU VERDER?

Leuk, zul je denken. Je krijg inzicht en hoe nu verder? Plannen en organiseren was voorheen mijn job, dus je zou denken dat ik dat perfect kan, wat ook het geval is. Maar als het gaat om mijn werk en privé leven te scheiden dan is dat toch wel erg moeilijk, omdat ik alles zo leuk vind en met meerdere dingen tegelijk bezig ben (blog, webshop, opleiding, nanny, lifestyle coach). Hoe ga je dit dan allemaal overzien?

Vorig jaar ben ik van de digitale agenda weer overgestapt naar mijn ouderwetse hand agenda. Dat werkte voor mij al veel beter. Alleen kwam ik nu tot de conclusie dat ik maar weinig plek heb om mijn uren verdeling goed te krijgen. Afgelopen vrijdag ben ik daarom naar de Hema gegaan om een grotere uitvoering te kopen. Inmiddels heb ik alles overgeschreven en geeft het mij rust om te zien welke tijden van de dag ik waar aan werk, zodat ik mijn doelen kan bereiken en de focus krijg die ik nodig heb.

Doordat ik overspannen ben geweest is mijn energie batterij leeg geraakt en nu met Juice Plus heb ik weer volop energie, maar dat betekent niet dat ik mijn reserves aan het opladen ben, daarvoor moet ik op tijd mijn rust nemen. Daarom plan ik mijn rustperiodes in. Heb ik op zaterdag bijvoorbeeld les? Dan plan ik op zondag niks in. Verder heb ik nu de keus gemaakt om maximaal 3 avonden in de week iets te plannen. Door de rust in te plannen en de balans terug te vinden kan ik mijn batterij weer opladen.

 

“It’s all about focus!”

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *