Geïnspireerd schrijven ‘Wijn’

Geïnspireerd schrijven  ‘Wijn’

Wijn
Wijn, een alcoholische drank welke je kunt krijgen in alle vormen en maten. Letterlijk alle vormen en maten. Er bestaan kleine flesjes en grotere flessen, zelfs magnum formaat. Naast dat wijn ontstaat door een bepaald proces dat begint bij de druif heb je de keuze uit verschillende kleuren en daarbij verschillende druifsoorten. Ongeacht het soort heeft elke fles wijn iets gemeen met de ander. Eigenlijk hebben ze meerdere dingen gemeen met elkaar. Zo zit er alcohol in de wijn, kan men het drinken om iets te vieren, om in een bepaalde staat te komen of heeft men een bepaalde verwachting voordat de eerste slok genomen wordt.

Uniek
Elke fles is uniek. Sommige liggen jaren in het vat om de juiste smaak te krijgen en kun je het beste thuis nog ‘even’ laten liggen om de wijn tot zijn recht te laten komen. Dit kun je prachtig vergelijken met mensen. Iedereen is uniek en de een is sneller te drinken dan de ander. Sommige mensen hebben de tijd nodig om zichzelf te vormen en zichzelf te ontdekken wie zij nou eigenlijk zijn. De tijd om het unieke in zichzelf te ervaren.

Liefde & geluk
Naast de tijd die genomen wordt in het productieproces, proef je ook het verschil tussen massa en preciesheid. Machinewerk of persoonlijke aandacht. De tijd die voor de wijn uitgetrokken wordt en de liefde waarmee de wijn wordt gemaakt proef je in je glas. Ga voor jezelf eens na, kun jij jezelf makkelijk mengen in de massa en ga je als een sneltrein door je leven of geniet je van elke slok die je neemt en proef jij de liefde en het geluk?

Pure rust 
Alcohol in het algemeen kan ook verslavend werken op de mensheid. Waarom is dat? Wat is het dat men afhankelijk maakt van wijn of welke andere verslaving? Hoe leven mensen met een verslaving? Wat zorgt er voor dat er een drang ontstaat naar een bepaald product of bepaald gevoel, een staat van zijn? Ga voor jezelf eens na wat wijn (of een ander product waar je ontspanning bij ervaart) jou voor een gevoel geeft. En denk je eens in of je hier aan verslaafd kan raken. Alcohol zorgt er voor dat men zich kan ontspannen. In een ontspannen staat leven, even geen alledaagse zorgen, maar pure rust! Genieten. Ontspannen. Heerlijk, even lekker helemaal niks. Leven in een staat van ontspanning! Best verslavend eigenlijk, toch? Oordeel daarom niet te snel over de fles, het label, de druifsoort, maar neem af en toe een slok en geniet! Sta open voor verandering. Neem op tijd even rust, zodat er  geen behoefte ontstaat naar meer en meer.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Chat openen
1
Kan ik je ergens mee helpen?
Hi😁! Wat leuk dat je op mijn website een kijkje neemt! Mocht je vragen hebben of een afspraak in willen plannen, dan kun je een whatsapp gesprek met mij starten en kom ik zo snel mogelijk bij je terug! Liefs, Raphaëlle