Hello, this is your wake-up call

Hello, this is your wake-up call

Hello this is your wake-up call | Toutes La Vie

Mijn lichaam zegt: ‘Hello, this is your wake-up call’. Gisteren heb ik weer eens de tijd genomen om uitgebreid te gaan koken en yes, wat voelde ik mij daar goed bij! Ik kwam op het idee om ervoor te zorgen dat er altijd verse soep in huis is. Handig voor als je een avondje iets snels wilt eten of rond een uur of 4, jullie waarschijnlijk wel bekend, denkt: ‘IK WIL ETEN!!!’. Een kopje soep kan je dan weer een opkikker geven. Goed idee dus!

 

Let’s start from the very beginning

Laat ik even bij het begin beginnen. Zoals jullie misschien nog wel van mij weten hou ik ervan om maar 1 keer per week boodschappen te doen, dat betekent dat ik dus voor een hele week ga bedenken wat ik ga eten. Dit deed ik al maanden niet meer. Waarom niet? Geen idee! Samen met David had ik er het erover en wij besloten dit weer op te pakken! Dus donderdag ging ik met een hele lijst ingrediënten op pad en kwam voldaan thuis.

Gisteren, zaterdag, heb ik lekker van 13.00 tot 15.00 uur in de keuken gestaan om mijn heerlijk tomatensoep met balletjes te maken. Goed gelukt en ik ben direct doorgegaan met de tortilla! Mijn schoonmoeder is een echte Spaanse en een prinses in de keuken! Laatst heb ik samen met haar een tortilla gemaakt (Lees: ik hielp met de voorbereidingen en heb goed opgelet hoe ze het deed. Oh ja, ik heb hem ook gedraaid, de tweede keer, dus de eerste keer werd een uitdaging). Het leek mij leuk om een Spaanse tapas avond/middag te doen met mijn lief, dus ik ben vol goede moed aan de tortilla begonnen en wonder boven wonder is hij echt super goed gelukt. Hij smaakte heerlijk, maar als ik er nu aan denk word ik misselijk. Waarom? Dat leg ik je uit!

Rond een uur of vier zijn we samen lekker gaan Yatzhee’en. Zooooo leuk! En hebben we een paar nootjes erbij gepakt. Toen was het tijd voor de tortilla. Nadat we uitgespeeld waren (2-1 voor mij, doet een vreugdedansje) zijn we verplaatst naar de bank en heb ik nog wat garnaaltjes gebakken in olijfolie met een Spaanse peper. Jammie de bammie! Het sausje is zo goddelijk dat ik het stokbrood er wel in móét dopen!

Lekker uitbuikend op de bank naar de finale van Wie is de Mol gekeken. OMG, ik baalde en was blij tegelijk. Ik heb het nog nooit goed gehad hahaha! Altijd maar weer die tunnelvisie. Dit keer zat ik vol op Diederik en Jochem, maar Thomas was de Mol! En wat voor één! Goed gespeeld!!

 

” Ik zou graag een buikje kwijt zijn.”

 

Oké, ik dwaal af. We zitten nog even na te praten en ik begin over mijn lijf. Ik zou zo graag een buikje kwijt zijn! Ik wil graag bewegen, gezonder eten, maar toch als ik weer moe ben (nog steeds mijn energie onder controle aan het krijgen), grijp ik weer naar die zak chips of die heerlijke reep Tony’s. Oké, het plan is om weer een weekmenu te gaan maken, waarin ik precies uitschrijf wat ik wanneer ga eten. Dat geeft overzicht, duidelijkheid en superhandig voor de boodschappen. Gewoon weer tijd inplannen om gezonde tussendoortjes te maken!

Lekker op tijd naar bed, want vandaag gaat mijn grote liefde meedoen aan de clubkampioenschappen. Rond een uur of 4 word ik kotsmisselijk wakker. Oh nee!!! Watskeburt? Ik besluit in mijn bed te blijven en probeer weer in slaap te komen in de hoop dat het over gaat. Helaas, om 08.00 uur gaat de wekker en ik voel mij toch beroerd! HELP! Ik besluit naar beneden te gaan en Cola te drinken, dit helpt altijd goed tegen misselijkheid en buik problemen. En ik denk bij mijzelf na, wat heb ik gegeten dat David niet heeft gegeten? Niks anders. Conclusie: mijn lijf is klaar met al die ongezonde dingen. Het heeft gezonde voeding en beweging nodig! Hello, this is your wake-up call!

 

Plan de campagne:

 • Ik wilde dit eerst met jullie delen, want vaak als ik momenten heb dat ik denk ohh daar moet ik over schrijven dan vergeet ik het weer. Dus: ✔check
 • Weekmenu maken voor volgende week
 • Goed luisteren naar mijn lichaam. Mijn hoofd kan wel van alles willen, maar mijn lijf moet er wel de energie voor hebben.
 • Wandelschoenen aan en even een stukje wandelen. Het plan is om 2 keer per week een half uur te wandelen.

Wat ik heb geleerd is dat je dingen stap voor stap aan moet pakken. Dus eigenlijk doe ik nu alweer 2 dingen tegelijk, maar hey, het is mooi weer, ik heb vitamine D nodig en dat weekmenu is echt nodig. Time for change. Lijkt het jullie leuk als ik jullie op de hoogte houd? Let me know!

Ik ga aan het werk, fijne zondag!2 thoughts on “Hello, this is your wake-up call”

 • Hoi Raphaelle, ben weer ‘s in jouw recepten gedoken! En ben van plan om de komende week iets te gaan proberen. Werkt dus aanstekelijk! Ik zit ook met ‘dat buikje’!
  Ik kreeg laatst een ideetje van Karin (Zwart) om een zomers kledingstuk in de ‘gewilde’ maat aan mijn kast te hangen, zodat ik het vaak zie. Ik kende wel de tip van op de koelkastdeur iets plakken, een slankere foto? Maar ik heb een zomerse hes hangen die nu te strak zit en ik ben al een ochtend begonnen met naast mijn JP vanille shake een APPEL…ik moet echt weer meer fruit eten, ik koop het, maar het blijft te lang liggen….
  En ik zit nu aan een JP soepje, heb er nog een paar die op moeten wb datum…
  En ‘s avonds altijd genoeg groente, oke soms nog wel met zakjes, oeps!
  Hoe vindt jij dit ideetje van Karin? Liefs van mij, Marja.

  • Wat goed van je Marja! Ja herkenbaar hè! Zeker een goed idee van Karin! Zelf ben ik enorm bezig met de Wet van de Aantrekkingskracht, echt zo super!! Keep Up the good work! Welk recept ga je proberen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Chat openen
1
Kan ik je ergens mee helpen?
Hi😁! Wat leuk dat je op mijn website een kijkje neemt! Mocht je vragen hebben of een afspraak in willen plannen, dan kun je een whatsapp gesprek met mij starten en kom ik zo snel mogelijk bij je terug! Liefs, Raphaëlle