Het glas

Het glas

Het GlasEen glas, een voorwerp dat van nature doorzichtig is. Je kunt er dwars door heen kijken. Het kan zich vullen met van alles, maar jij bepaalt tot hoever het glas gevuld wordt op het moment dat je het inschenkt.

Hoe ver laat jij dingen gebeuren in je leven? Tot hoever laat je iets gaan? Laat jij het glas overstromen of zorg je er voor dat er altijd nog een randje is waar je doorheen kunt kijken?

Heb je het gevoel dat jouw glas bijna overstroomt? Volg dan je hart, je gevoel. Wees je eigen kapitein op het schip dat je vaart en geef je grenzen aan. Laat het glas niet overspoelen, maar neem op tijd een slok, zodat er altijd een randje zichtbaar blijft.

Soms ben je te laat en stroomt het glas toch over. Er vindt een uitbarsting plaats die waarschijnlijk nodig was. Een uitbarsting die er voor zorgt dat je dingen anders aan moet gaan pakken, een uitbarsting die je in laat zien dat je anders naar bepaalde omstandigheden zou moeten gaan kijken. Deze uitbarsting kan als vervelend worden ervaren. Op dat moment zie je wat een puinhoop het is geworden. Een puinhoop die opgeruimd moet worden. Nadat het glas steeds leger raakt, zie je de ruimte ontstaan. Ruimte die je verder kan helpen. Ruimte die letterlijk mogelijkheden laat zien, waardoor je die uitbarsting als positief ervaart. Het is tijd om het gemors op te ruimen!

Hoe fijn zou het zijn dat je weer nieuwe inzichten krijgt die je leven naar een volgend level brengen? Inzichten die je leven weer kleur geeft. Inzichten die een toevoeging hebben! Het vervelende gevoel wordt omgedraaid naar iets positiefs!

Het glas kan warm en koud zijn, net als ons lichaam. Het zijn de tegenpolen die de balans bewaren. Ga bij jezelf naar binnen en voel. Wat is het dat ik op dit moment nodig heb? Waar heb ik genoeg van en wat zou mijn balans terug kunnen brengen? Denk hier eens over na op het moment dat je je volgende slok neemt. Ga jij richting dat volle glas (ook al neem je een slok) of krijg je een inzicht die er voor zorgt dat je die overstroming niet aan hoeft te gaan, maar weer snel je balans terug kan vinden? Welk mooi inzicht krijg jij? Ga er mee aan de slag!

Een ding is zeker, hoe vol je glas ook is, alles gebeurt met een reden. Belangrijk onderdeel: zorg er voor dat je glas nooit wordt afgedekt! Zo blijft alles in beweging!