Het is weer die bekende maandag!

Het is weer die bekende maandag!

Het is weer maandagJa, ook ik ben weer in de val gelopen! Op dit moment ben ik in ‘week 12’ en heb ik de afgelopen 2 weken weer alles gegeten waar ik trek in had. Hoe kan dat nou gebeuren?

Het begon met een keer sushi eten. Ach een keertje moet kunnen toch? Ja dat zou zeker moeten kunnen. Dan volgen er verjaardagen met heerlijke hapjes. Al snel volgt er een app: ‘Raph, snel weer een sushi date?’. Jaaaaaa denk ik dan! Die ene keer heeft het ook niet uitgemaakt, viel ik gewoon af, dus dat kan best. Eerlijk is eerlijk, de sushi was heerlijk, maar ik heb veeeeeel te veel rijst gegeten, waardoor ik de hele avond een vol gevoel heb gehad en de volgende morgen was dit gevoel helaas nog niet weg. Bleh!

Verder die week ben ik nog een keer uiteten geweest en heb genoten van het pure eten, maar ook van die heerlijke patatjes die erbij geserveerd werden en het dessert! GODDELIJK! Mijn eerste suiker in 10 weken!!! Wow, niet normaal hoe dat dan smaakt! Het ‘torentje’ bij de koffie kan er dan ook nog wel bij. Puur genot!

Helaas is het voor mij zo dat ik het niet bij die paar keer kan houden. Vervolgens maakte ik een heerlijke lasagne en als ik trek had in chocolade dan pakte ik een dessert lepel en beg0n ik te lepelen uit de Nutella pot. Ohh, wat heerlijk allemaal! Goed is het niet, maar voor het eerst in mijn leven genoot ik van al die lekkere dingen zonder er daarna weer spijt van te hebben. Een hele stap! Alleen heb ik wel door dat af en toe een uitzondering bij mij niet werkt. Ik ga steeds een stapje verder en voor ik het weet ben ik weer terug in mijn ‘oude’ patroon. Dus spreek ik met mezelf af: Deze week mag je nog eten wat je wilt (wel met mate, dat wel) en dan maandag gaan we er weer tegenaan! Geen smoesjes meer, geen uitzonderingen, we gaan er vol tegenaan!

Spijt? Nee zeker niet, want ik had echt trek in die gefrituurde hapjes en sushi, lasagne, chocola enz. Soms is het goed om naar je lichaam te luisteren als het aangeeft wat het nodig heeft, alleen moet je wel daarna weer een halt kunnen roepen, waar ik dus, blijkt, niet zo heel goed in ben!

EatWat ik heel erg heb gemerkt deze twee weken, is dat ik me veel lekkerder voel als ik mijn gezonde leefstijl weer oppak! Al het eten was heerlijk, maar dat volle gevoel elke avond en die suikerbehoefte heb ik absoluut niet gemist die 10 weken en ga ik zeker de komende 10 weken ook niet missen!

Dus, gisteren keek ik op de weegschaal wat de schade is geworden; +1,4 kilo. Niet erg, die zijn er ook zo weer af. Als je maar genoten hebt en er nu weer tegenaan gaat! Inmiddels is de maandag  weer voorbij en ook vandaag hou ik me netjes aan mijn gezonde leefstijl en geniet er van! Ook al wil ik er nog een aantal kilo’s af, ik ben ook zover dat ik inzie dat ik blij ben met wie ik ben, ongeacht de kilo’s! En wat een ander daar van vindt, interesseert me absoluut niet! Dus vanaf nu ga ik goed zorgen voor mijn lichaam, want dat doet het al die jaren ook al voor mij! Producten eten waar mijn lichaam wat aan heeft! Heerlijk!

BeautyLive happy and healthy people!