Koffie!

Koffie!

Coffee art‘Warme bruine drank van gemalen koffiebonen’ of ‘Aromatische, donkerbruine drank gebrouwen van de geroosterde en gemalen of gestampte zaden van de bessen van bepaalde tropische bomen en planten van het genus Coffea’, de definitie van koffie. Het enige waar ik aan kan denken als ik het woord koffie hoor of lees is: ‘Jaaaa!!!!!!’. Hoe zit dat bij jou?

Ik weet nog heel goed dat ik als klein meisje van 3 jaar samen met mijn moeder koffie dronk. Eerst brachtten we mijn zus naar school en dan was het koffietijd! In mijn beleving kreeg ik een hele grote mok met een beetje zwarte koffie. Nu ik terug denk aan die tijd zal het vast een klein kopje zijn geweest, maar in mijn 3-jarige beleving was het een huge one! Ik vond het lekker vanaf het eerste moment dat ik het dronk en ben nog steeds ‘verslaafd’. Er gaat geen dag voorbij dat ik geen koffie drink, ik ontbijt er mee, lunch er vaak mee en na het eten is een kopje koffie toch ook wel erg lekker!

BenefitsHet mooie van koffie is dat het een fat burner is! Dus mocht je aan de lijn denken en toch enorme trek hebben in dat koekje of dat stukje chocolade (de suikers), neem gerust een kopje zwarte koffie! Koffie zorgt er voor dat je lekkere trek verdwijnt en je weer even ‘vol’ zit en ondertussen zorgt het er voor dat je vet een beetje meer verbrand wordt! Wat willen we nog meer :D.

Life is to short for bad coffeeTijdens mijn studie heb ik promotiewerk gedaan voor Nespresso. Een super mooi merk om voor te werken. In twee dagen werd ik geïnformeerd over de geschiedenis van het bedrijf en de kwaliteit van de koffie van Nespresso. Kwaliteit staat boven kwantiteit! De capsules (nee, we mogen ze geen cupjes noemen!!!!!) zijn hermetisch afgesloten, waardoor er geen licht en lucht bij de koffie komt, wat weer resulteert in een heerlijke vers kopje kwaliteit! Tuurlijk, het is prijzig, maar sindsdien heb ik met mezelf afgesproken: ‘Ik drink kwaliteit koffie of ik drink het niet!’. En George Clooney die af en toe langskomt is ook niet heel vervelend!

Warms up the morningsIn 2008 heb ik voor het eerst kennis gemaakt het Starbucks, New York, 58th between 8th and 9th! Het mooie van Starbucks is dat zij voor ons Nederlanders het film gevoel geven. Net als in de film een lekker kopje koffie halen in een kartonnen beker, waar je dan mee op straat kan lopen. Hoe gek hebben we onszelf eigenlijk laten maken? Dat we met een KARTONNEN beker op straat koffie gaan drinken!

Very seriouslyIn Nederland kregen we de Coffee Company! Ik was verkocht. Wat heerlijk zeg, een gelegenheid met koffie in de hoofdrol! Daar draait het allemaal om! Een paar jaar later kreeg ik ineens een bericht van mijn zus: ‘ER KOMT EEN STARBUCKS IN DE BEETHOVENSTRAAT!!!’. WAAAAAAAAAAAAT???? OMG, dat meen je niet! Echt? Nee dat kan niet! Ohhh wat goed! Dat hoeven we voor dat ‘speciale’ gevoel niet meer zo ver te vliegen! Haha, heerlijk genieten in ons oude vertrouwde Amsterdam!

WaxinelichtjesIk weet dan ook nog goed het moment dat ik die Starbucks voor het eerst inliep. Alsof ik weer in New York was, wat heerlijk, die sfeer! I love it! Het is zo inspirerend. En waarom? Geen idee, maar op het moment dat ik in de Starbucks (of een Coffee Company zit) begint de energie te stromen en komen er allerlei ideeën in mijn hoofd. Het schrijven van een blog gaat ook altijd makkelijker met een kopje koffie er bij! De woorden vliegen mijn vingers uit!

Black coffeeDus…. Wat denken jullie er van? Zullen we er nog eentje doen?