Koffietje doen?

Koffietje doen?

Koffietje doen?Koffie, iets waar ik toch echt niet zonder kan! Vanmorgen dacht ik al, vandaag ga ik even lekker bij Starbucks zitten en schrijvend genieten van een lekkere cappuccino. Aangezien ik ook niet al te veel koffie wil drinken op een dag had ik met mezelf afgesproken dat bij Starbucks ik mijn eerste koffie van de dag mocht drinken. Ook al wil ik mezelf niet de stempel ‘koffie verslaafde’ geven, toch ben ik bang dat ik het ben. Om 11.00 schreeuwde mijn lichaam zowat om koffie. Oh help!!

Zoals jullie weten is Starbucks Beethovenstraat toch wel een van mijn favorieten plekken om te genieten van mijn koffietje en ondertussen lekker te werken!

Zondag 1 maart is de Beethovenstraat rond de klok van 14.00 uur dan ook in rep en roer. Als ik binnenkom valt het me op dat het niet zo druk is, heerlijk! Ik zet mijn spullen alvast neer bij mijn vaste plekje in de hoek en bestel mijn koffie. Na het opstarten merk ik dat het drukker wordt. Wat me opvalt en wat ik eigenlijk stiekem best leuk vind, is dat er bij altijd wel een groepje Italianen zitten die lekker aan het kletsen zijn en tegelijkertijd hun koffietje drinken. Het nadeel is dat ze vaak de aandacht opeisen met hun hoge volume haha. Ook nu weer, dus dan toch maar even mijn oortjes in, anders kan ik me echt niet concentreren! Ik zet Gilbert Bécaud op (die kan me altijd lekker rustig krijgen) en bedenk me: waar ga ik in hemelsnaam over schrijven?

Ik laat de muziek op me inwerken en bekijk alle mensen die hier lekker aan het genieten zijn van hun koffie! De Italianen vallen het meeste op, maar als ik verder kijk zitten er 2 vrienden samen gezellig koffie te drinken, is een moeder met haar (ik gok beginnende tiener) net aangeschoven aan de grote tafel, naast de meneer in de rolstoel die heerlijk geniet van zijn koffie en ondertussen op zijn telefoon het laatste nieuws leest. Aan de andere kant van de ruimte zit een verliefd stelletje op de bank en dan stapt er een wat ouder stel de Starbucks binnen. Even mijn psychic kwaliteiten gebruiken: die zijn lekker aan het genieten van Amsterdam en het mooie weer. Winkeltje in, winkeltje uit, schat, zullen we even lekker koffie drinken? Je ziet ze genieten van elkaar en van deze heerlijke vrije dag.

Het valt me op dat er veel mannelijke vrienden met elkaar afspreken om even bij te kletsen. Dit had ik me 10 jaar geleden echt niet voor kunnen stellen, dat mensen buitenshuis afspreken in een koffiehuis (want om eerlijk te zijn die hadden we nog niet in Nederland) en dan voornamelijk mannelijke vrienden.

Van de week heb ik een mooi artikel geïnspireerd geschreven en in de auto moest ik daar aan denken en nu weer. Er zitten hier zoveel verschillende mensen bij elkaar, maar allemaal hebben we 1 ding gemeen: koffie en gezelligheid! Ik zit hier dan ook stilletjes even heerlijk te genieten van al mijn mede koffiegenieters en besef me dat het niet uit maakt hoe je er ook uit ziet, we allemaal kunnen genieten van hetzelfde. Nou ja, dezelfde basis, er zijn zoveel mogelijkheden van het drinken van je koffie… Op dat moment kijk ik op van mijn Macbook en kijkt de mevrouw met haar zoon me in mijn ogen en we lachen naar elkaar. Wat fijn is dat toch, dat je elkaar een gemeende glimlach kunt geven! Zal ze mijn gedachten hebben gelezen? 😛 Ik voel direct een positieve vibe!

Nog een koffietje doen?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *