Mij houd je niet voor de gek hoor meneertje

Mij houd je niet voor de gek hoor meneertje

Minimaliseren, dat is waar ik mee bezig ben in mijn leven. Opruimen, opruimen en nog eens opruimen. Heerlijk vind ik het! Spullen die nog goed zijn zet ik op Marktplaats en ik beken, ik heb er een nieuwe hobby bij! Maar…. je moet wel op je hoede zijn en ik kan je vertellen, mij houd je niet meer voor de gek!

CONCLUSIE = VERKOPEN

Vriendlief had een vuurkorf van het merk Weber nog helemaal nieuw in de schuur liggen. Prachtig ding en ik zag ons al zitten buiten in de tuin, romantisch met een wijntje genieten van de ondergaande zon en de gezelligheid met elkaar. Totdat hij zei: “tsja maar dan moet je en houthakken (of kopen), dat moet op een droge plek liggen en onze schuur ligt vol. Én je moet het schoonhouden”. Plof, daar was ik van mijn wolkje weer terug op aarde. Inderdaad, hij heeft gelijk. Want ik weet, dat komt op mijn schouders terecht en even heel eerlijk, hoe vaak zitten wij nou in de tuin? Conclusie: VERKOPEN!

Ik begon met hem (onze Weber vriend) in de verkoopgroepen op Facebook te plaatsen, maar geen reactie. Dan toch maar op Marktplaats. De nieuwprijs is €200,-. Die van ons is nog helemaal nieuw en zit nog in de doos, welke omringd is door tape. Wij besloten hem voor €125,- op Marktplaats te zetten. Prima bedrag.

Laat het bieden maar beginnen

Al snel kwam het eerste bod, €75,-. Ik heb geleerd dat je niet direct moet reageren, dus ik wachtte het even af en al snel kwam er een bod van €76,-. En dat ging door totdat iemand €100,- bood (Kristoff uit Utrecht). Voor dit bedrag kwam hij hem direct ophalen. Nou ik kan je vertellen als ervaringsdeskundige, dan is de prijs wel erg laag en dan is het vaak een handelaar. Weer wachtte ik het af en daar was een bod van €101,-. De man van de €100,- wilde niet meer meebieden en de biedingen gingen door. Totdat ik van Goolka een bod kreeg van €125,-, de vraagprijs. De andere wilde daar niet meer overheen, dus ging ik, na even wachten, akkoord met dit bod.

Zondag zou hij hem op komen halen. Prima dacht ik, dan is vriendlief thuis, lekker veilig. Een half uur later dan de afgesproken tijd werd er aangebeld. Een net geklede man staat voor de deur en hij stelt zich voor als Kristoff. Hey, dacht ik, die naam heb ik eerder gehoord, maar ik kon niet direct plaatsen waar. Wel had ik direct een apart gevoel.

Hij wilde de doos graag open hebben om te kijken of alles erin zat, want het was een cadeau voor vrienden van hun. “Mooi cadeau”, zei ik! Hij is nog helemaal nieuw, zoals je kunt zien, want alles zat nog dichtgeplakt. Vriendlief helpt hem om de doos open te krijgen, wat mij mooi de tijd geeft om in te voelen, want wat is dat gevoel precies?

Inmiddels heb ik vele mensen aan onze deur gehad. Eigenlijk altijd voel ik die spanning van de mensen zie ik je blijdschap als ze het product zien. Maar bij deze Kristoff is het anders. Het belletje was bij mij nog niet direct gaan rinkelen (hey, er was wat tijd overheen gegaan tussen het bieden en dit moment). Ik voel in, het is een handelaar. Zo ziet hij er ook uit. Ik voel in op het verhaal dat het voor vrienden is, bullshit! Ding, ding ding, wacht eens even, het is die Kristoff van €100,-, maar dan nu met een ander Marktplaats account.

Verkocht!

De deal is rond, hij is ‘blij’ en geeft mij de €125,- (heerlijk). We laten hem netjes uit, ik doe de deur dicht en kijk vriendlief met een big smile aan! We high fiven en zeggen tegen elkaar: “Dat is nog eens lekker verdiend op je vrije zondag!”. Ik zeg tegen hem: “Wat voor gevoel heb jij bij deze man?”. “Uhm, hoezo? Gewoon goed toch?”, zegt hij. Ik vertel hem dat ik het gevoel heb dat het een handelaar is en het zou mij niks verbazen als dit dezelfde Kristoff is van de €100,-! “Ja joh?” Ja joh!! Wacht ik check waar deze meneer vandaan komt. Je raad het al, Utrecht. Pff, dat is wel heel toevallig. Pats, daar is het zeker weten gevoel! Haha wat een grap, hij denk natuurlijk dat wij dat niet door hadden (vriendlief voelde ook even in en was het met mij eens), maar ik heb nieuws voor je, mij houd je niet voor de gek hoor meneertje! Ik ben niet voor niets een medium ;).

Ik kan alleen maar zeggen, hoe meer ik vertrouw op mijn gevoel, hoe leuker het leven wordt!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *