Moederdag

Moederdag

schilderij‘Maaaaaamaaaaaa, jij bent de liefste van de heeeele wereld!!!’. Jaja, Jan Smit wist het al als klein jongetje. Mama’s, daar kunnen we eigenlijk niet zonder, toch?

Mijn moeder is mijn alles. Ik heb mijn leven aan haar te danken. Als ik terug denk aan mijn jeugd, dan ben ik blij dat mijn moeder van mij is (oké, oké en van mijn zus). Mijn moeder was en is er altijd voor me. Ik als de dochter met de problemen kreeg altijd de aandacht die ik nodig had. Mijn moeder bracht ons naar school en haalde ons op, thuis dronken we dan soms een kopje thee, maar vaak gingen we lekker spelen en waren we weer op tijd thuis als het eten op tafel stond (wat een luxe!!!). Mijn moeder deed alles en was altijd thuis voor ons!
Momma

Als ik verdrietig was, voelde mijn moeder dat aan en kwam dan naar mijn kamer en vond mij huilend op bed. Dan kon ik mijn verhaal doen en ging de zon weer schijnen. Ik weet nog heel goed, het moment dat mijn ouders gingen scheiden en mij moeder met haar koffers voor de deur stond en weer bij mijn oma ging wonen. Een verschrikkelijk ‘afscheid’ en een verdriet.

Helaas is onze relatie niet altijd rozengeur en maneschijn geweest. Ook wij hebben een moeilijke periode moeten doorstaan, waarbij we elkaar niet konden luchten of zien. Anderhalf jaar op mijzelf wonen heeft wonderen gedaan en nu is de band met mijn moeder beter dan ooit. Ik zou der voor niemand in willen ruilen!

PromotionMijn moeder voelt nog steeds (soms ongemerkt) precies aan hoe ik me voel. Ze hoeft me maar iets te vragen en hoppa, daar zijn de tranen weer, waarna ik weer opgelucht verder kan. Mijn moeder is een vrouw die geen makkelijk verleden heeft gehad, altijd door is gegaan voor haar kinderen, doet wat zij denkt dat goed is, ook al hebben mensen daar een mening over, altijd klaarstaat voor een ander en zichzelf dan op de tweede plek zet.

Ongeveer 12 jaar geleden hebben we besloten Moederdag af te schaffen. Wij waren niet meer klein en kwamen niet meer thuis met handgemaakte werkjes. Aangezien we het altijd al moeilijk vonden om een cadeau te kopen voor haar verjaardag (wat geef je iemand die alles al heeft?) hebben we besloten het af te schaffen. Tot dit jaar. De afgelopen maanden heeft ze het moeilijk gehad en er alles aan gedaan om er voor iedereen te zijn. Nu vinden wij dat het tijd wordt dat zij weer eens in het zonnetje gezet mag worden!

Aangezien ze het cadeau vanavond pas krijgt en ik weet dat mijn moeder deze blog als trouwe fan als eerste leest, verklap ik nog niet wat ze krijgt, maar geloof mij, genieten gaat ze!

TherapistIk ben super blij met een moeder als de mijne en de band die wij hebben. Ook weet ik dat er genoeg kinderen/mensen op de wereld zijn die dromen van een moeder zoals de mijne. Daarom prijs ik mezelf ook extra gelukkig, omdat ik weet dat helaas niet iedereen zo een band heeft met zijn moeder.

Mam, dank je wel dat je er altijd voor me bent! You are the best!