Positieve mindset

Positieve mindset

Positieve mindset 1
Ken je dat? Van die mensen met een negatieve flow? Iemand waarvan je weet dat als je vraagt hoe het met diegene gaat, je standaard te horen krijgt dat er iets mis. Negatieve midnset noem ik dat.

Ook ik kan van die dagen hebben dat ik het allemaal soms iets te negatief bekijk, maar ik besef me dan dat ik daar letterlijk geen stap mee verder kom! Waarom zouden we negatief blijven denken als je leven veel leuker wordt als je alles positief bekijkt?

Gisteren heb ik van een van mijn lieve vriendinnetjes het luisterboek ‘The Power’ gekregen van Rhonda Byrne. Dit luisterboek is het gevolg op de film en het gelijknamige boek The Secret. Vandaag heb ik het eerste uur van dit boek geluisterd (heerlijk tijdens het sporten) en het laat me direct al inzien wat ik eigenlijk al jaren weet en nooit iets mee heb gedaan. Die negatieve gedachten moet je niet laten winnen. Alles wat je namelijk aandacht geeft, groeit. Dus waarom dan geen positieve gedachten?

Hoe fijn zou het zijn om alleen nog maar positief te denken en de (misschien onbereikbare in jouw ogen) doelen te behalen! Niet meer dat negatieve stemmetje in je hoofd te laten winnen en direct die gedachten ombuigen naar iets positiefs. Ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan, ik weet het, maar het is wel de enige manier waarop we onszelf en ons leven een andere wending kunnen geven!

Even een mooi voorbeeld! Vorige week was ik mezelf weer eens aan het overtreffen in de sportschool, haha. Vanaf dag 1 dat ik weer actief bezig ben, zie ik een man lopen die nogal opvalt. Direct had ik mijn mening klaar over deze meneer, wat een patser! Blèh!! Wat denk je? Vorige week zat hij naast met bij een van de beenspierapparaten en ik voelde aan dat hij graag een praatje wilde maken. Dus toen ik klaar was met mijn oefening, deed ik maar mijn oortje uit, want ja (eigenbelang), ik moest de beenspieren trainen op het apparaat waar hij zat. Zal ik vragen of hij bijna klaar is? En wat denk je, hij vraagt of we zullen wisselen! “Helemaal goed, alleen zoveel gewicht kan ik niet aan hoor!”, zeg ik. Hij vertelde me dat ik erg goed aan het trainen was en dat hij mijn lenigheid wel zou willen hahahaha, meneer toch! Uiteindelijk even met deze patser zitten praten en wat blijkt? Hij traint nu ongeveer een jaar, is 40 kilo afgevallen en zat 1,5 jaar geleden nog in een rolstoel, terwijl de doktoren zeiden dat hij nooit meer zou kunnen lopen. WOW! Bye bye oordeel en hallo respect. Wat knap van hem! Wat een mindset al niet kan doen. Uiteraard heb ik vandaag even gedag gezegd tegen mijn nieuwe fitness buddy 😀 en besef ik mij weer dat ik niet mag oordelen!

Een mooi voorbeeld toch? Zo zijn er nog veel meer voorbeelden. Vanochtend vertelde Rhonda Byrne me het voorbeeld over een vrouw die van haar man ging scheiden, omdat hij haar sloeg (gelijk heeft ze). Wat ze graag zou willen was een liefdevolle relatie, een man die er altijd voor haar zou zijn. Ook wilde ze graag naar Europa. Op het moment van haar scheiding moest ze helemaal opnieuw beginnen. Ze besefte dat ze wel in het negatieve kon blijven hangen en geen enkele man meer zou vertrouwen, maar dat dat niet de oplossing was. Als ze dat zou doen zou ze nooit krijgen wat ze eigenlijk wilt. Dus bleef ze aan het positieve denken dat ze graag een liefdevolle relatie wilde en graag naar Europa wilde en af en toe kocht ze van het geld dat ze over had, spulletjes die ze kon gebruiken voor haar reis! Op een gegeven moment komt ze de man van haar dromen tegen en nadat ze getrouwd waren verhuizen ze naar zijn tweede huis, welke heel ‘toevallig’ in Zuid Spanje staat met een prachtig uitzicht! Haar droom kwam uit!

Positieve mindset 2Wel ben ik van mening dat sommige negatieve gedachten ergens vandaan komen. We worden allemaal neutraal geboren en die stemmetjes in ons hoofd komen ergens vandaan. Daarom ben ik op dit moment ook een ander boek aan het lezen, namelijk ‘De vier vragen, die je leven veranderen’ van Byron Katie. Zij laat zien dat je door deze vier vragen je gedachten kunt veranderen en anders naar een situatie gaat kijken.

Al enige tijd ben ik mijn gedachtes aan het analyseren. Deze twee powervrouwen gaan mij naar een volgend level brengen, zodat mijn dromen werkelijkheid worden. Daar ben ik van overtuigt. Het nieuwe denken begint NU! Doe je mee?Chat openen
1
Kan ik je ergens mee helpen?
Hi😁! Wat leuk dat je op mijn website een kijkje neemt! Mocht je vragen hebben of een afspraak in willen plannen, dan kun je een whatsapp gesprek met mij starten en kom ik zo snel mogelijk bij je terug! Liefs, Raphaëlle