Prioriteiten stellen

Prioriteiten stellen

First things first

Prioriteiten stellen is iets wat ik soms best lastig vind, want alles is altijd zo leuk!! Afgelopen twee weken waren even bikkelen voor mij. Ik had (heel stom) heel veel gepland. Té veel, want ineens kwam ik er achter dat ik dat absoluut niet ging trekken! HELP!!! Wat nu?

Ongeveer 3 weken geleden keek ik in mijn agenda en zag dat de komende week erg druk zou worden. Oeps, niet zo slim Raph! Ach, 1 weekje red je wel. Inmiddels gaat het met mijn energie balans een stuk beter, dus een week moet te overleven zijn. Midden in die week bekijk ik mijn agenda voor de week erop en besef dat die week nog voller zit dan de huidige week. HELP!!!! Dan kan ik die week erna wel gewoon even rustig aan doen toch? Wat zie ik nou? Ook die week aardig vol gepland. Oh god, de paniek slaat toe. Hoe ga ik deze 3 weken overleven, zonder mij weer lusteloos te voelen en om elk wissewasje te moeten huilen, omdat mijn energielevel gewoon op 0 staat?

Op dat moment ontstaat er complete stress in mijn hoofd en maak ik me enorm druk hoe ik dit allemaal moet ‘overleven’. Prioriteiten stellen Raph! Ik neem een half uurtje de tijd om te kijken hoe ik bepaalde afspraken kan schuiven, zodat ik tenminste af en toe even wat lucht heb en tot mezelf kan komen. Ik hoor je denken, dan zeg je toch wat dingen af? Maar dat gaat helaas niet. Werken zeg je sowieso niet af, mijn opleiding mediumschap al helemaal niet en ik had een heerlijke 2-daagse healing cursus in het vooruitzicht. Ook die zeg ik niet af. Verder zijn er soms dingen die moeten. Mijn moeder is druk in het huis van mijn oma om alles op te ruimen en de vrije dag die ik dan heb besteed ik aan het helpen van haar. Leuk is anders, want het opruimen en weggooien van je oma’s spullen doe je niet voor je lol op je vrije zondag, maar moet wel gebeuren!

Tijdens een cursusdag krijg ik de wijze les: probeer altijd op de snelweg te blijven. De snelweg is namelijk het makkelijke pad dat je volgt en deze volg je vanuit je hart, je gevoel. Al die zijwegen die je neemt (gedachtes en moeilijkheden) veroorzaken stress en wat doe ik? Ik veroorzaak gewoon mijn eigen stress! Dat is niet de bedoeling.

Het is dus tijd om prioriteiten te stellen! Ik besluit weer elke dag tijd vrij te maken om te mediteren. Al is het maar 10 minuten per dag, het helpt mij om mij weer beter te gaan voelen en rust te vinden in mijn hoofd. Heerlijk! Verder kom ik tot het besef dat ik geen tijd heb om elke dag een blog te publiceren. Op een maandag (vaak de dag waarop ik veel dingen voorbereid) heb ik veel dingen die gedaan moesten worden ook werkelijk gedaan, maar dan kom ik tot de keuze voor mijn middagbesteding: artikelen schrijven of mijn oma bezoeken die helaas niet meer thuis woont en in een (echt super) verzorgingstehuis zit en waar het de laatste tijd niet zo goed mee gaat. De keus is voor mij snel gemaakt. Ondanks dat ik heel graag al mijn vrije energie in mijn blog steek, weet ik dat de tijd die ik met mijn oma kan spenderen zomaar voorbij kan zijn. Dus ik besluit mijn laptop dicht te doen en richting mijn oma te rijden om samen met haar een sigaretje te roken (nou ja, zij dan), koffie te drinken en een woordpuzzel te maken.

Afgelopen vrijdag heb ik met onze healing service (Healing Service Almere) een prachtige demonstratie avond neergezet. Een avond wat heel veel tijd en voorbereiding heeft gekost, waar al mijn vrije energie naartoe ging. Dus ook daarom lukte het mij weer niet om nieuwe artikelen te publiceren. Sorry!! Maar….. de 2 top mediums hebben wel prachtige contacten neergezet en 2 werelden samen laten komen. Zo mooi om te zien dat mensen weer even kort iets mogen horen van hun overleden dierbaren!

Toutes La Vie is dus al 2 weken een soort van vergeten kindje geweest, omdat ik echt mijn prioriteiten moest stellen. Ondanks dat dit is wat ik heel graag wil, wil ik nog liever weer goed in mijn energie zitten en de drukte die bij het leven hoort aankunnen. Dus het is een soort van wikken en wegen. En aangezien ik een vrouw van mijn woord ben gingen de dingen die ik gepland had gewoon door en trok ik het niet om midden in de nacht nog typend achter mijn laptop te zitten.

De les die ik geleerd heb? Veel beter plannen en ook je rust inplannen. Deze week is dus nog druk, maar vanaf volgende week heb ik weer een paar vrije dagen in de week. Vorige week mocht ik weer een oefenconsult voor mijn opleiding mediumschap inplannen en ik heb expres volgende week leeg gelaten. Even een week, waar ik een paar dagen niks hoef te doen, maar een week waar ik waarschijnlijk een hoop werk kan gaan verrichten voor Toutes La Vie en een week waarbij ik mijn sportschema langzaamaan weer op kan pakken.

Ik kijk uit naar volgende week, maar geniet deze week ook van elke dag die mij wordt gegeven! Ik ben enorm dankbaar dat ik, ondanks de drukte niet weer compleet terugval naar een energielevel van 0,000, maar af en toe mijn rust pak, sport, op tijd naar bed ga, mediteer en mijn batterij oplaadt, ook al is dat niet altijd tot de 100%. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *