Purpuz planner

Purpuz planner

WAAROM DE PURPUZ PLANNER?

Clen (founder) had het allemaal voor elkaar, nou ja dat leek vanaf de buitenkant zo, want wat er werkelijk in hem afspeelde was dat hij zichzelf naar een burnout werkte. De balans tussen het bereiken van zijn doelen en een gezond leven was ver te zoeken. Een burnout is een proces waarbij je gaat kijken waarom je tot dit punt bent gekomen en hoe je er weer uit kunt komen. Waar wordt je gelukkig van en waar droom je van. Clen kwam erachter dat er nog geen mooie agenda was waar hij zijn herstel in kon plannen en besloot er zelf een te maken! Hij noemt de Purpuz dan ook een lifecoach voor iedereen!

Purpuz planner | Toutes La Vie


HOE ZIET HIJ ER UIT?

Het is een grote agenda (dus wel handig om hem thuis te laten) met heel veel leuks! Uiteraard vind je er een jaaroverzicht, een overzicht van alle feestdagen, leuke quotes tussendoor en een uitleg hoe de agenda werkt. Naast dat je jouw afspraken in je Purpuz zet (want laten we eerlijk zijn, daar heb je een agenda voor) werk je met deze agenda aan je doelen! Je bekijkt wat jouw dromen zijn en de Purpuz helpt jou om die dromen werkelijkheid te laten worden, door stap voor stap goed te plannen!

Purpuz planner | Toutes La Vie
DE STAPPEN

Stap 1 is de Purpuz map. Wat je map doet is je laten nadenken over waar je leven op dit moment uit bestaat en waar jij van droomt. Je gaat een paar jaar vooruit. Je kunt dit zien als een mindmap.

Stap 2 is de matrix. Deze matrix laat je per droom afvragen hoe graag je de droom wilt verwezenlijken en hoeveel energie je krijgt om aan deze droom te werken.

Purpuz planner | Toutes La Vie

Stap 3 is het Purpuz plan. Hier ga je kijken hoe je jouw doel kunt opsplitsen in kleine, overzichtelijke stappen. Je bedenkt met behulp van een mindmap welke stappen jij nodig hebt om je doel te bereiken.

Stap 4 is het Purpuz pad. Je gaat hier overzichtelijk de stappen onder elkaar zetten en kijkt hoelang je hier mee bezig bent, waardoor het weer makkelijk in te plannen valt in de agenda!

Stap 5 is de maandplanning. Overzichtelijk op 2 bladzijdes heb je een overzicht van de maand. Daarop heb je verschillende hokjes waar staat:

  • Afspreken met:
  • Waar naartoe:
  • Experimenteren met:

En ga zo maar door. Erg leuk om voorafgaan de aan de maand al te bedenken wat je wilt gaan doen en hoe jij jezelf gaat belonen (want daar houden wij van!).

Purpuz planner | Toutes La Vie

Stap 6 is de weekplanning. Eigenlijk net zoals je gewend bent van een agenda. Deze weekplanning is over 2 pagina’s verspreid en de dagen staan verticaal, zodat je goed je dag in kunt plannen. Daarnaast schrijf je je weekdoel op, wordt je gemotiveerd door een quote, krijg je een opdracht om te doen en is er voldoende plek om je creatieve ideeën op te schrijven en je to do’s voor die week op persoonlijk en werk vlak op te schrijven.

Purpuz planner | Toutes La Vie

Stap 7 is de dag reflectie. Onder aan elke dag kunt je opschrijven wat er die dag goed ging en waar je nog in kunt groeien!

Stap 8 zijn de vragen aan jezelf. Aan het einde van iedere maand zijn er twee pagina’s uitgetrokken voor reflectie. Met deze vragen reflecteer je op de afgelopen maand, sta je stil bij het heden en kijk je naar de toekomst!

Purpuz planner | Toutes La VieOh ja ook wel handig om te vertellen is dat er ook nog een werkboek in zit. Dus al deze stappen en tips hoe je hierbij te werk gaat kun je hierin terugvinden! Ik ben fan!

Purpuz planner | Toutes La Vie

 

CONCLUSIE

Ben jij op zoek naar een agenda die jou helpt jouw dromen te verwezenlijken en is het voor jou geen probleem om deze thuis te laten (of met een zwaardere tas te lopen)? Dan is de Purpuz 2018 agenda echt iets voor jou!

Je kunt de Purpuz 2018 agenda bestellen via deze link.

Purpuz planner | Toutes La VieGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *