Schuldgevoel

Schuldgevoel

Schuldgevoel

Een schuldgevoel is iets wat je een naar gevoel geeft. Je ego laat jou iets vervelends ervaren. Het zegt: ‘Het is jouw schuld, jij hebt het niet goed gedaan, niet zoals ik het wil en niet zoals het hoort. Je bent niet goed genoeg, slecht, stom, dom. Waarom lukt het jou niet? Wat is er mis met jou?’. Dat zijn onder andere de woorden die een schuldgevoel ‘zegt’. Woorden van het ego zegt, het denken.

Waarom zou je die woorden geloven? Wat en waar brengt het je? Word je er vrolijk van? Gelukkig van? Waarschijnlijk niet, het maakt je verdrietig en misschien wel depressief. Het is iets negatiefs en negativiteit zou je niet moeten voeden. Van wie niet? Van je gevoel! Je gevoel, je ziel leeft in liefde en werkt niet mee aan negativiteit, maar laat jij dat gevoel toe?

Leef jij vanuit je gevoel of vanuit je ego? Leef jij in liefde en neem je een beslissing vanuit je gevoel? Op het moment dat je te weinig tijd hebt voor alle geweldige plannen die jouw ego voor je klaar heeft staan, ga je dan na welk plan je het eerste uit gaat voeren? Ook al betekent dat dat de andere plannen even moeten wachten, zodat dat ene plan op een goede en liefdevolle manier uitgewerkt kan worden? Zodat je tevreden bent na afloop? Of leef jij in die sneltrein die maar door raast en al die plannen probeert uit te voeren, als een circus clown die probeert te jongleren en er dan achter komt dat het je niet lukt. Een stemmetje in je hoofd dat je verdrietig maakt, want het is je niet gelukt om die ballen in de lucht te houden!

De keus is aan jou! Kies jij ten alle tijden voor wat voor jou goed is of ben je altijd maar bezig met anderen. Wat zij van jou vinden en wat zij vinden dat jij zou moeten doen? Zoek je die bevestiging? Als je een schuldgevoel hebt is dat vaak omdat je voor het tweede hebt gekozen. Het voeden van je ego, je denken. Op het moment dat je schuldgevoel naar boven komt heb je spijt. Waarom heb ik het nou zo gedaan? Waarom kies ik weer voor de ander en niet voor mijzelf? Dit zijn boeiende vragen. Deze vragen geven je verdieping.

Durf jij in het diepe te springen en je gevoel en geluk tegemoet te komen?

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *