Toutes La Vie Is Online!

Toutes La Vie Is Online!

Raphaëlle Toost Met PommeryEindelijk is het zover! Toutes La Vie is weer online en mooier dan ooit! Zoals jullie weten was bloggen al enige tijd een onderdeel van mijn leven. Als je een blog begint is het altijd even zoeken welke kant je op wilt gaan. Mijn zoektocht heeft 4 jaar geduurd, maaaaaar dan heb je ook wat!

Onder de naam By Raph ben ik in 2011 begonnen met bloggen. Waarna ik in 2014 besloot zakelijk verder te gaan onder By Raph, dus dat betekende dat mijn blog een nieuwe naam nodig had, want het bloggen wilde ik echt niet kwijt! Inmiddels was ik mijn medium opleiding begonnen en probeerde alles vanuit mijn gevoel te doen. De letters TLV kwam sterk naar boven, maar wat moest ik daarmee? Mijn Franse achtergrond trok me ook erg en ineens was daar Toutes La Vie! Klinkt wel leuk, toch?

Op dat moment schreef ik alleen nog maar lifestyle artikelen, maar ik wist het zeker. Iets in mijn zei dat dit een goede naam was voor de toekomst, ook al wist ik niet hoe die er uit zou gaan zien! Al snel begon ik wat meer te schrijven over spiritualiteit en mijn paranormale gave.  Een ontwikkeling die ik doormaakte en nog steeds doormaak. En ineens dacht ik: “Eigenlijk past deze naam perfect bij mijn blog!”. Het betekent namelijk ‘Al het leven’ en dat is precies waar ik over schrijf! Ik informeer mijn lezers over lifestyle onderwerpen, zoals recepten, hotspots, muziek, boeken, films, series en leuke verhalen. Maar ook informeer ik ze over mijn spirituele pad en schrijf ik teksten die geïnspireerd zijn vanuit de spirituele wereld!

Met Toutes La Vie laat ik iedereen met heel mijn hart zien dat het ‘normale’ leven en het volgen van je spirituele pad perfect samen gaan. En het belangrijkste, dat het absoluut niet zweverig hoeft te zijn, want zeg nou zelf, zie je mij al zweven? In een vliegtuig misschien, maar verder sta ik met beide benen op de grond! Wat is Toutes La Vie dan een goede naam voor mijn blog he!

Op zondag 14 december 2014 bezocht ik de Masterclass van Annic van Wonderen, waar zij haar boek presenteerde: Masterclass Ondernemen. In de Koepelkerk (prachtige locatie trouwens, goed uitgekozen Annic!) informeerde, maar vooral inspireerde zij 800 man (oké, volgens mij waren het vooral dames). Maar mij heeft ze zeker geïnspireerd! Op dat moment wist ik het zeker: “Ik wil en ga professioneel bloggen en start mijn eigen bedrijf, waarbij ik mijn lezers elke dag informeer op het gebied van lifestyle  & spiritualiteit en wellicht kan ik daar nog veel meer mee doen dan alleen schrijven!”. Mijn beslissing was genomen. Dankzij Annic heb ik de stap genomen en heb ik mijn KvK omgezet van By Raph naar Toutes La Vie. Annic, super bedankt voor je inspirerende woorden en je idee om een boek te (laten :P) schrijven! Ik weet zeker dat je voor al je lezers een inspiratiebron bent, op welke manier dan ook! Voor mij in ieder geval wel!

Lifestyle & spiritualiteitDaar hoort een heel nieuw imago bij! Uhm, hoe ga ik dat doen? Ik ben beginnend ondernemer en heb weinig geld. Ik had een idee in mijn hoofd over hoe de website er uit moest gaan zien. Ik geloof er sterk in dat als je iets wilt en je daar positieve gedachten aan blijft koppelen het op je pad komt. En zo ook mijn website lay-out. Oké, deze was dan niet gratis in WordPress, maar voor weinig geld kocht ik, zoals ik het zelf zeg, het geraamte en kon ik (zonder zelf technisch te zijn) mijn droomwebsite bouwen! Mijn droom kreeg steeds meer vorm!

Nu nog een logo. Oké, dacht ik. Ik wil wel direct een mooi logo en helaas snap ik nog niet zo goed hoe Photoshop, Illustrator etc. werken, dus ik was bereid om daar ook geld in te steken. Wat denk je? Een kennis wilde heel graag leren hoe WordPress in elkaar stak en wat de in’s & out’s van Social Media zijn. Toevallig had ik daar net cursussen in gedaan en mijn eerste barterdeal was geboren! Het heeft wat voeten in aarde gehad om het logo te krijgen zoals het nu is, maar ik ben er super trots op! De zon is het logo van mijn vader geweest toen hij zijn succesvolle stoffenwinkel had op de Albert Cuyp en deze wilde ik heel graag gebruiken in mijn Toutes La Vie logo. Hij is namelijk de reden geweest dat ik mijn spirituele pad weer ben gaan volgen en ik vind het prachtig om dit elke dag weer terug te zien in mijn logo!

Vandaag is het dan eindelijk zover, het logo is klaar en Toutes La Vie kan weer online! Het moment dat ik online ging, zat ik met mijn heerlijke Nespresso in mijn pyama op de bank. Niet heel feestelijk, maar zo voelde ik me wel! Het geluk kwam van alle kanten binnen en ik dacht: “Dit moet ik vandaag vieren!”. Ik ben snel onder de douche gesprongen en ben een flesje Champagne en een paar macarons (van Patisserie Tout, mooie naam he!) gaan halen. Dit moet gevierd worden! Ook zo een wijze les van Annic. Vier elke overwinning, ook al is het een kleine!

ToutHet moment dat je een fles Champagne opentrekt blijft voor mij speciaal. Sinds afgelopen jaarwisseling heb ik besloten om elke kurk die ik vanaf dat moment opentrek, te bewaren. Die momenten geven mij een zielsgelukkig gevoel en dat wil ik onthouden! Daarom schrijf ik op elke kurk de datum en de gebeurtenis! Als ik dan later oud en grijs ben (oh god, dit heb ik nog niet met jullie gedeeld, mijn kapster trok laatst mijn eerste grijze haar er uit! HELP!) heb ik hopelijk heel wat kurken om op terug te kijken en herinneringen bij op te halen!

Nog even terug naar Toutes La Vie. Zoals jullie kunnen zien is er het een en ander veranderd! De categorieën hebben een andere naam gekregen. Even een kort overzicht:

* Genieten

 • Recepten
 • Hotspots
 • Boeken
 • Films
 • Series    
 • Muziek (denk aan de maandelijkse top 10, een oldies top 10, een artiesten ABC en een album release)

* Positiviteit

 • Leuke verhalen
 • Quote van de dag (elke dag een nieuwe inspirerende quote)
 • Leuk om te doen

* Spiritualiteit

 • Geïnspireerd schrijven (benieuwd naar wat dit is? Klik hier voor een korte uitleg)
 • Spirituele verhalen

* Raphaëlle

 • Over mij
 • Verassing (en komt een leuke rubriek, maar die hou ik nog even geheim!)
 • Mediumschap (zoals jullie weten volg ik de 3-jarige opleiding tot medium en hou ik jullie graag op de hoogte van mijn ontwikkelingen!)

Met Toutes La Vie deel graag ik graag mijn leven en mijn geleerde lessen. Hopelijk kan ik jullie inspireren en helpen! Heb je een vraag? Je kunt me altijd bereiken via de bekende social media kanalen of mailen via info@touteslavie.com!

Hopelijk genieten jullie er net zo van als dat ik doe!

Liefs,
Raphaëlle

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *