Trance Mediumschap

Trance Mediumschap

Trance Mediumschap

 

Afgelopen weekend ben ik in Zenderen geweest en heb ik verschillende demonstraties, lezingen en workshops mogen volgen op het gebied van mediumschap. Zo heb ik ook het medium Libby Clark mogen zien werken. Zij gaf voor ons een demonstratie trance mediumschap.

Zoals jullie weten zijn er verschillende vormen van mediumschap die ik graag allemaal aan jullie uitleg. Aangezien ik afgelopen weekend een demonstratie trance mediumschap heb mogen bijwonen begin ik graag met dit onderdeel.

 

Wat is trance?

Om te beginnen wil ik jullie laten weten dat je trance mediumschap niet zomaar uit kunt oefenen. Als medium steek je heel veel tijd in oefening, zo ook bij trance. Dit kan wel jaren duren! Het woord zegt het al, het medium gaat in trance. Je kunt het vergelijken als een slaap. Het medium ontspant en ontspant en onstpant. Tot het punt dat het medium in trance valt en de spirituele wereld in de aura van het medium komt. Goed om te weten is dat de spirituele wereld nooit het lichaam overneemt. Ze komen in de aura, ook wel de energieveld om een persoon heen genoemd, en maken gebruik van de energie van het medium.

Ik hoor je denken, wat gebeurd er dan? Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat je kunt zien dat hoe dieper het medium aan het ontspannen is, je de gezichtsuitdrukking ziet veranderen. Bij Libby zag je dat er een ouder persoon in haar energieveld kwam. Deze persoon (een man) begon knik bewegingen te maken en Libby’s mond nam een andere vorm aan. Na een minuut ongeveer begon hij te praten. En nee, het was zeker niet de stem van het medium! Je hoorde dat het een andere stem was. De ogen van Libby bleven trouwens de gehele demonstratie gesloten.

 

De demonstratie

De meneer uit de spirituele wereld (hij wilde zijn gegevens niet kenbaar maken, want wat had dat voor toegevoegde waarden? Hij zei dat zijn medium dat wist en dat was genoeg!) begon het te hebben over het onderwerp ‘Tijd’. Een interessant onderwerp, want we hebben het hier op aarde allemaal maar druk, druk, druk en de dingen die we graag willen doen stellen we uit. En waarom? Dat liet hij ons goed inzien!

Leuk om te weten (en te ervaren) was dat het medium een microfoontje om had. Wat bleek, toen ze al in trance zat, dat zat veel te laag. Het was niet te verstaan. Een ander medium zat naast Libby, had een handmicrofoon en hield dit voor haar mond toen de meneer uit de spirituele wereld zij verhaal deed. Hij zij: ‘Jongen, je zal straks wel pijn krijgen aan je arm, als je die microfoon een uur vast moet houden!.’. Dat maakt het andere medium niet uit.

De meneer ging verder met praten en iemand uit het publiek bedacht dat het wel handig zou zijn om de standaard van de microfoon lager te zetten en voor het medium te plaatsen, zodat de microfoon daar in kon rusten. Het medium had haar ogen dicht en was natuurlijk in trance. Wat denk je? De meneer gaf even aan dat dit inderdaad wel makkelijker was en hij beloofde niet aan de audio visuele middelen te zitten.

Hij deed zijn verhaal en aan het einde hadden wij als publiek de mogelijkheid om een vraag te stellen. Op zich leren wij alles van onze leraren en uit de boeken, maar nu was toch wel de kans om het aan iemand uit de spirituele wereld te vragen. Wanneer heb je nou zo een kans? Ik greep hem (na toch nog even wachten) met beide handen aan en vroeg hem of hij wat meer kon vertellen over het moment dat wij hier ons fysieke lichaam verlaten en over gaan naar de spirituele wereld. Hoe werkt dat proces? Hij gaf een prachtig en lang antwoord en bedankte mij daarna voor de goede vraag. Het antwoord deel ik een andere keer met jullie.

Toen het tijd was om het medium weer terug te laten komen nam de meneer afscheid van ons en Libby kwam uit haar trance en werd weer wakker. Ze moest wel even bijkomen, want het vergt nogal wat energie van haar. Toen ze eenmaal weer helemaal terug was hing ineens de microfoon uit de standaard. Vast een grapje van de spirituele wereld, want ja, hij zou het tijdens het spreken niet doen ;).

 

Is het wel echt?

Scepitci zullen wel denken dat dit allemaal toneelspel is. Logisch, als je het zelf nog niet hebt mogen ervaren. Ik als toeschouwer vond het geweldig om mee te mogen maken. Op het moment dat het medium in trance gaat voel je de sfeer veranderen. Het wordt rustiger, je voelt letterlijk de stilte en op het moment dat de meneer uit de spirituele wereld gaat spreken waan je je in de spirituele wereld. Je voelt een heerlijke atmosfeer van rust en liefde. Je snapt, het was weer even schakelen toen ik de zaal verliet.

Heb je een vraag over dit onderwerp of wil je mij jouw verhaal vertellen? Laat dan een reactie achter of stuur een mailtje naar info@touteslavie.com.

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *