Wat is mediumschap?

Wat is mediumschap?

 

Mediumschap, wat is het precies? Voor mij betekent het iemand verder helpen in het leven en voor even weer twee werelden met elkaar laten herenigen. Om mij heen merk ik dat er steeds meer interesse komt in mediumschap, maar dat men het soms moeilijk vindt om er vragen over te stellen. Daarom zet ik er een paar onder elkaar met mijn visie op deze vragen. Ik wil je hierbij laten weten dat dit mijn mening is, mijn waarheid. Dat wil niet betekenen dat het ook jouw waarheid is, maar misschien voelt het ook voor jou goed en sluit je je aan!

 

Kun je dit al altijd al? En waarom moet je dan nog een opleiding voor volgen?

Als ik naar mijzelf kijk ben ik al mijn hele leven een gevoelig mens. Ik voel mensen goed aan en zie al van kleins aan al prachtige kleuren. Kleuren waarvan ik altijd heb gedacht dat iedereen die ziet. In mijn geval is het gevoelige al van kleins af aan aanwezig. Maar waarom dan een opleiding volgen? Je hoort vaak mensen zeggen: ‘Zie je wel, dat voorgevoel had ik al.’ of ‘Ik dacht net aan die persoon en raad eens wie er belt?’. Als medium leer je vertrouwen op je onderbuikgevoel (intuïtie) en leer je dat alles wat er is energie is. Grote kans dus dat als jij aan iemand denkt en diegene is daar ook gevoelig voor, dat hij jouw seintje oppikt (zonder dat hij dat misschien door heeft) en de telefoon pakt om je te bellen. In mijn leven heb ik al heel veel van die toevalligheden meegemaakt.

Rond mijn 15e ben ik mij wat meer gaan verdiepen in spiritualiteit, want ik vond het reuze interessant. Op een gegeven moment werd ik er een beetje bang van, want ik voelde van alles. Ik heb het toen afgesloten (waar ik je straks wat meer over vertel). Toen mijn vader op mijn 18e overleed was het daar ineens weer! De kleuren waren terug en ondanks dat hij overleden was voelde ik hem in de kamer staan. Zo joh, dat vond ik eng! Maar dit was wel weer het begin van iets heel moois! Het voelen lukte dus wel. Ik had nooit gedacht dat ik als medium zou gaan werken.

Toen mijn moeder een opleiding ging volgen zei ik nog: ‘Serieus? Ga je dat doen? Nou dat lijkt mij helemaal niks!’. Mijn beeld van mediumschap was nogal zweverig en het trok mij totaal niet. Totdat ik tijdens de Open Mediumdagen in Zenderen mijn lerares een demonstratie zag geven. En ineens was daar het welbekende onderbuikgevoel. Het voelde voor mij als thuiskomen. Dit is mooi zeg, wat magisch!

Mijn lerares was ook net als jij en ik. Ze zag er mooi gekleed en verzorgd uit en kwam totaal niet zweverig over! Zonder er lang over na te denken heb ik mij ingeschreven voor de driejarige opleiding. Ik volgde mijn gevoel en had op dat moment nog geen flauw benul dat ik er ook werkelijk wat mee zou gaan doen. Het voelde gewoon goed. Waarom dus een opleiding volgen? De basis heb je, maar er zijn zoveel technieken te leren welke je alleen maar leert door te doen. Uit een boek leren zit er in dit vak niet helemaal bij. Het is doen, doen, doen en ervaren! Daarnaast is het mediumschap voor mij ook een grote leerschool geweest in mijn persoonlijke ontwikkeling.

 

Naar een medium gaan klinkt zo zweverig, waarom zou ik dat doen?

Dat was ook mijn standpunt! Mijn beeld van mediums waren mensen in gewaden die een toneelstukje opvoeren. Inmiddels weet ik wel beter. Een paar maanden nadat mijn vader overleed ben ik samen met mijn zus en zwager ook naar een medium geweest. De eerste keer en wat was het spannend. Zou mijn vader doorkomen? En wat zou hij zeggen?

Magisch was het, want ze vertelde iets wat niemand kon weten! Mij heeft het erg geholpen in mijn rouwproces. Want voor even was mijn vader daar weer en werden wij voor even met elkaar herenigd. Zij heeft mijn mening trouwens toen wel al bijgesteld, want ze droeg normale kleren 😉 en was ook zeker niet zweverig!

Maar ook als je geen contact wilt met iemand die overleden is kun je naar een medium gaan. Soms zit je even niet zo lekker in je vel en heb je het gevoel dat je vast zit in je leven. HELP! Ook daarvoor kun je bij een medium terecht, zodat je weer inzicht krijgt in je huidige situatie en verder kunt.

 

Ben je daarmee geboren of kan iedereen dat?

Naar mijn mening kan iedereen dit! De een misschien iets meer dan de ander, maar in basis kunnen wij dit allemaal. Alleen heeft niet iedereen de behoefte om zich hier meer bezig te houden of is de een wat gevoeliger dan de ander. Maar zolang je leergierig bent, wilt vertrouwen op je intuïtie en traint, kun jij het ook! Ik heb weleens iemand horen zeggen: ‘Iedereen kan tegen een bal aan trappen, maar niet iedereen is een Johan Cruyff’. Zo is het met mediumschap ook. Maar in onze basis zijn we allemaal spirituele wezens, alleen is de een er in zijn leven wat meer mee bezig dan de ander.

 

Hoe werkt het precies?

Zojuist vertelde ik al, alles is energie. Wij mensen ook. We hebben een fysiek lichaam (het lichaam dat we zien), maar ook een emotioneel-mentaal lichaam (ons geheugen en gevoelens) en ons causale lichaam (onze ziel). Op het moment dat iemand overlijdt, dan verlaten onze gedachten, gevoelens en onze ziel het fysieke lichaam en leven voort in een wereld om ons heen die we niet zien (nou ja de meeste mensen dan). Hier kunnen wij contact mee maken. Op het moment dat er contact wordt gemaakt geven onze overleden dierbaren informatie aan ons door doormiddel van plaatjes, geluiden, gevoel, weten, geur en smaak. Zij maken hierbij gebruik van het geheugen van het medium.

Je kunt dit zien als bijvoorbeeld een herinnering aan een vakantie of juist de geur van versgebakken appeltaart! Je kunt het je zo voor de geest halen. Dat is dan het eerste gedeelte. Dan komt het ‘moeilijke’ gedeelte. Wat bedoelen ze hier dan precies mee? Als medium zijn wij eigenlijk de vertaler en simpelweg een doorgeefluik. We leren een hele nieuwe taal. Dat is dan ook de reden dat je het mediumschap niet binnen een dag leert en waarom je ook nooit uitgeleerd bent!

 

Kun je het gevoelige ook uitzetten of sta je de hele dag ‘aan’?

Het is voor mij een way of life. Het aanvoelen gaat automatisch, maar dat wil niet zeggen dat als ik in de rij sta bij de kassa eens even ga invoelen bij iedereen of dat ik ineens zeg: ‘Mevrouw, klopt het dat uw man is overleden? Ja he, want hij laat mij dit en dat zien.’.

Als ik dat zou doen, dan zou ik het doel van het mediumschap voorbij lopen ;).

 

Bij mij thuis gaan de lampen weleens aan/uit zonder dat iemand er aan zit of de radio springt ineens aan. Is dat mijn oma? Ik vind het eng, wat moet ik doen?

Allereerst, ik ben er niet bij geweest, dus zeker weten doe ik het niet dat het je oma is, maar vaak is het wel een overleden dierbare die graag even wil laten weten dat hij/zij er is! Weet dat zij dit nooit zouden doen om jou bang te maken, maar juist willen laten weten dat ze er nog zijn! Stel je voor dat jij een van hen bent en dit trucje uithaalt bij je kinderen. Dan zou je ze toch nooit bang willen maken? Je wilt ze juist even de liefde laten voelen dat jij er nog steeds bent! Gebeurd dit bij jou en vind je dit eng? Zeg dan in jezelf of hardop: ‘Willen jullie dit alsjeblieft niet meer doen, want dit maakt mij bang.’. Ik durf te wedden dat ze naar je luisteren! Soms doen ze dit trouwens (in mijn moeders geval), omdat ze graag weer even met je in contact willen komen en het voor jou misschien tijd is om eens een consult te boeken bij een medium.

 

Hoelang duurt het voordat een overledene door kan komen na zijn/haar overlijden?

Daar staat geen tijd voor en kan direct zijn na zijn/haar overlijden. In de wereld om ons heen, waar zij verder leven en leren, kennen ze geen tijd. Er wordt weleens gezegd dat overledenen eerst 3 tot 6 maanden moeten wennen daar, maar dat is niet waar. Niet in mijn waarheid.

Ik heb weleens gehoord dat moeder en zoon naar een medium gingen voor een consult. De zoon ging eerst en na het consult kwamen moeder en zoon even bij elkaar en liet het medium hen even alleen totdat de moeder een consult zou ontvangen. In deze 5 tot 10 minuten kreeg de moeder een telefoontje dat haar eigen moeder zojuist was overleden.

Het medium vroeg haar of ze misschien liever naar huis wilde gaan om bij haar familie te zijn, maar de mevrouw koos ervoor om het door te laten gaan. Op dat moment kon ze toch niks doen en ze was er nu toch. Dit tijdsbestek is 5 tot 10 minuten en de moeder van deze mevrouw kwam direct door! Prachtig he! Dat wil dus maar weer zeggen, er staat geen tijd voor.

 

Staat jouw vraag er niet tussen? Voel je vrij om mij te mailen en dan beantwoord ik hem zo snel mogelijk!

 

 Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Chat openen
1
Kan ik je ergens mee helpen?
Hi😁! Wat leuk dat je op mijn website een kijkje neemt! Mocht je vragen hebben of een afspraak in willen plannen, dan kun je een whatsapp gesprek met mij starten en kom ik zo snel mogelijk bij je terug! Liefs, Raphaëlle