De Ziel

De ZielWat is nou eigenlijk de ziel? Op het moment van overlijden verlaten we ons fysieke lichaam en blijft onze ziel verder leven. Twee weken geleden heb ik de Open Medium Dagen in De Zwanenhof in Zenderen bezocht. Interessante lezingen en mooie en soms moeilijke demonstraties werden er gegeven.

Meerdere mediums kwamen tijdens de lezingen met de vraag: “Leef jij vanuit je ziel?”. Zo werd er een mooi voorbeeld gegeven over een jongen die bij een medium aankwam voor advies over zijn leven. Het medium kon uit zijn aura lezen dat hij op het punt stond te verhuizen om aan een nieuwe baan te beginnen. Een nieuwe start en een soort van nieuw leven. Dat klopte precies! “En toch heb ik het gevoel dat het niet een juiste beslissing is.”. “Waarom niet?”, vroeg de cliënt. “Mijn vader heeft dit allemaal voor me geregeld!”. En dat was nou juist wat er zo verkeerd was aan deze beslissing. Zijn vader had alles geregeld en deze stap is dan ook gemaakt vanuit het denken en niet vanuit het voelen, de ziel. “Is dit wel wat jij diep van binnen wilt? Wat je gevoel je aangeeft?”. Wat bleek? Deze jongen ging liever de zorg in, in plaats van een deel uit te maken van het strenge zakenleven. Zijn ziel gaf hem de richting aan waar hij naartoe moest gaan, maar de beslissing blijft aan hem. Kiest hij voor het leven dat zijn vader hem voor heeft geschoteld of kiest hij voor zijn geluk? Welke beslissing zou jij nemen?

We komen allemaal wel eens op een punt in ons leven dat we een mooie kans kunnen aanpakken, maar dat het stemmetje in ons hoofd of beter gezegd het onderbuik gevoel, je al aangeeft dat het niet de juiste beslissing is. Maar wat doe je dan? Kies je voor het onbekende, zonder te weten of je het geluk gaat vinden? Ik durf voor 100% te zeggen dat als je vanuit je gevoel een keuze maakt, je altijd de juiste beslissing neemt en je op welke manier dan ook je geluk gaat vinden.

De ziel.5Ja lekker makkelijk gezegd Raphaëlle, maar hoe doe je dat? Hoe weet je dat je de juiste beslissing neemt? Ik heb het volgende advies opgevolgd en deze deel ik graag met jullie. Loop een paar dagen rond met het gevoel dat je voor optie A kiest. Hoe voelt dat? Onthoudt dat gevoel en loop dan eens een paar dagen rond met het gevoel dat je voor optie B hebt gekozen. Welke voelt beter? Die kant moet je dan op en voilà, je keuze is gemaakt!

Je ziel blijft je ‘pesten’ totdat je gaat doen wat je hier op aarde te leren hebt. Dus mijn vraag aan jou is, wat is jouw doel hier op aarde? Waarom ben je hier naartoe gekomen en wat heb jij hier te volbrengen en te leren? Heb je net als ik de afgelopen jaren geen idee? Vraag jezelf eens af, als geld nu eens geen boosdoener was, wat zou je dan willen doen?

Daarna ga je stappen zetten in die richting. Hoe? Beeld je in dat je al bent waar je wilt zijn. Positieve gedachten helpen je daar te komen en stap voor stap kom je dichter bij je doel. Is het financieel moeilijk om die kant uit te gaan? Spaar er voor, alle kleine beetjes helpen en help jezelf herinneren waarom je deze kant uit bent gegaan. Maak hier bijvoorbeeld een mood board voor of plak post its door je huis. Dit helpt je vol te houden en jezelf te herinneren dat je de juiste weg in bent geslagen! De reis naar je bestemming is net zo mooi als de bestemming zelf!

Als je vanuit zielsniveau werkt kun je niet anders dan gelukkig worden! Je volgt namelijk jouw gevoel. Makkelijk is het niet. Tegenwoordig leven we in een wereld waar iedereen alleen maar druk, druk, druk is en hoor ik steeds meer leeftijdsgenoten die een burn out hebben en het allemaal niet meer zo zien zitten. Wat heb ik nou bereikt in mijn leven? Welke kant wil ik op, kan ik dit wel? Al die onzekerheden, terwijl we allemaal diep van binnen weten dat we alles kunnen bereiken wat we maar willen.

De ziel.3Zelf heb ik vorig jaar de stap gezet om minder in mijn denken te zitten en op mijn gevoel af te gaan. Ik kan je vertellen, makkelijk was het niet. Ondanks dat het een moeilijk jaar is geweest ben ik mijn lichaam zo dankbaar dat het ‘stopte’ en aangaf dat ik overspannen was. Dit afgelopen jaar heeft mij in laten zien dat ik (na die 26 jaar) moet stoppen met leven vanuit mijn gedachten en mij gevoel weer toe moet laten. Makkelijk was dat niet, want een beerput ging open. Het heeft mij sombere tijden gegeven, maar ik zag toen al in dat die tijden nodig waren om weer gelukkig te worden. Zie het als een soort detox. Doordat je al die tijd je gevoel niet toe hebt gelaten stapelen negatieve gebeurtenissen en verdriet zich op, welke die onzekerheden veroorzaken en je niet meer laten stralen.

Niemand wordt onzeker geboren, het zijn de gebeurtenissen en de mensen in je leven die je dat gevoel geven en wat je onbewust opslaat. Zolang je die negatieve gedachten wegstopt kun je je nooit optimaal gelukkig voelen en weer van binnenuit stralen. Probeer die beerput eens open te gooien en laat al je verdriet en onzekerheden toe. Leer jezelf kennen en kom tot geweldige inzichten die je verder helpen je toekomstplannen te bereiken! Probeer de negatieve gedachten om te zetten in positieve en hou vast aan deze gedachten. Ze helpen je verder in je leven en het maakt je leven zo veel mooier!

Dus, om te leven vanuit je ziel:

  • Ga meer voelen in plaats van denken.
  • Voel je dat er een hoop gebeurtenissen in jouw leven ‘opgelost’ moeten worden? Ga er mee aan de slag. Bekijk het, laat het verdriet toe, geef het een plek en kijk vooruit. Als je hier hulp bij nodig hebt van een professional? Zoek dan iemand waarbij jij je hart durft te luchten en die je vertrouwt. Wees niet bang wat anderen van je vinden, kies voor jezelf en voor jouw geluk!
  • Neem beslissingen vanuit je gevoel! Doe wat voor jou goed voelt en focus je op jezelf!

Ben je zo ver dat je al je alles hebt kunnen opschonen? Neem dan die stap om negatieve gedachten en gebeurtenissen geen plekje meer te geven in die mooie ziel van jou! Ervaar je dat iemand je verdriet doet? Bedenk dan, wie ben jij om mij verdrietig te maken? Laat het niet toe, maar ga het aan! Vraag die persoon: ‘Doordat je dit en dit zegt geef je mij het gevoel dat…… Is dit je bedoeling?’. Val iemand dus niet aan, maar blijf altijd vanuit je eigen gevoel praten. Waarschijnlijk is was het namelijk niet de bedoeling van die persoon om je te kwetsen en geef je die persoon een leermoment! Zonde toch om het anders op te slaan en er weken en misschien wel jaren last van te hebben? Nu los je het direct op en kun je verder. Zo blijft je ziel schoon en blijf je het geluk tegemoet zien!

De Ziel.2Laat het licht in je en de liefde voor jezelf weer stralen en stromen! Je bent het waard!