Aspergesoep met ei

Aspergesoep met ei

AspergesoepHet is asperge tijd en er zijn genoeg heerlijke recepten te vinden om te genieten van deze heerlijke groente! Ik heb uit de Allerhande de aspergesoep met ei gemaakt. En hij was heerlijk! Echt een aanrader!

Ingrediënten voor 4 personen    

 • 500 gram witte asperges
 • 2 kippenbouillon tabletten
 • 1 prei
 • 30 gram boter
 • 30 gram bloem
 • 125 ml slagroom
 • 2 eieren

 

Bereidingswijze     

 1. Schil de asperges rondom met een dunschiller en snij de houtachtige onderkant. Doe de schillen en de onderkant in een soeppan.
 2. Voeg 1,3 liter water en de bouillon tabletten toe en breng dit aan de kook. Laat het ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Schenk daarna de bouillon door een zeef en vang het op!
 3. Snij het witte deel van de prei in ringen en was deze goed. Voeg de boter in de soeppan en bak de prei 5 minuten op laag vuur mee. Voeg daarna de bloem toe en bak deze 2 minuten mee.
 4. Voeg de aspergebouillon toe en breng deze al roerend aan de kook. Laat het 5 minuten koken en zet het vuur uit. Voeg de slagroom toe en pureer de soep met een staafmixer.
 5. Snij de geschilde asperges in stukjes van 2 centimeter en toe deze toe aan de soep. Breng de soep weer aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.
 6. Kook ondertussen de eieren in 8 – 10 minuten hard (maar net wat je lekkerder vindt). Schep de soep in de kommen. Prak de eieren fijn en verdeel deze over de soepkommen.

 

Tips    

Tip 1. Hou je van ham? Dan kun je 50 gram achterham in stukjes snijden en toevoegen bij stap 6.

 

Eetsmakelijk!     

 

 

 

Volg je Toutes La Vie al op alle Social Media? 

Facebook: Toutes La Vie

Twitter: @ToutesLaVie

Google+: Toutes La Vie

Pinterest: Toutes La Vie

Instagram: Toutes La Vie

Snapchat: Touteslavie.com


Wil je Toutes La Vie helpen GROTER en bekender te worden?

Like & Deel!

 

THANK YOU! 😀Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *