Chocoladetaart

Chocoladetaart

Chocoladetaart á la brownie styleVorig jaar heb ik deze taart mogen proeven van een lieve vriendin! Goddelijk en zwaar verslavend! Uiteraard wilde ik het recept van deze caloriebom, zodat ik hem zelf kon maken :D. Een paar maanden geleden heb ik hem voor het eerst gemaakt en afgelopen weekend vierde ik mijn verjaardag. Dat betekent dat het tijd werd voor een tweede probeersel :P. En lekker dat hij was! Puur genieten!

Ingrediënten voor 8 – 10 personen

 • 250 gram roomboter
 • 5 eieren (het liefste biologisch)
 • 200 gram donkere bastard suiker
 • 150 gram zelfrijzend bakmeel
 • 125 ml slagroom
 • 400 gram pure chocolade
 • 200 gram melk chocolade
 • 100 gram witte chocolade
 • snufje zout
 • klein beetje bloem

Ingrediënten chocoladetaartBereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden met plaats het rooster in het midden van de oven.
 2. Vet de bakblik in met ongeveer 25 – 50 gram boter en bestrooi daarna het bakblik met een beetje bloem en klop dit uit. Dit voorkomt dat de cake aan je blik blijft plakken.
 3. Doe in een pan 200 gram roomboter, 200 gram pure chocolade, 100 gram melk chocolade. Al roerend laat je dit op een laag vuur smelten. Als alles gesmolten is, laat het dan afkoelen.
  Stap 3 chocoladetaart Stap 3.1 chocoladetaart
 4. Doe de eieren, bastard suiker en een snufje zout in een kom en mix dit circa 5 minuten.
  Stap 4 chocoladetaart
 5. Zeef het zelfrijzend bakmeel er door en blijf mixen tot het geheel glad is.
  Stap 5 chocoladetaart
 6. Hak 100 gram pure chocolade en 100 gram melk chocolade in kleine stukjes (hak 1 blokje in ongeveer 4 stukjes). Voeg dit toe aan het ei/bastard suiker mengsel en roer goed door.
  Stap 6 chocoladetaart Stap 6.1 chocoladetaart
 7. Voeg aan dit mengsel de inhoud van het pannetje wat je af hebt laten koelen en roer dit goed door elkaar heen.
  Stap 7 chocoladetaart
 8. Giet het mengsel in een bakblik en stop het in de oven voor ongeveer 45 – 60 minuten. Het hangt een beetje af hoe groot je bakblik is. Ik gebruik een 203 mm x 76 mm bakblik. Mocht je een groter bakblik gebruiken, dan kan 30 – 45 minuten al voldoende zijn.
 9. Ondertussen laat je in en pannetje 100 gram pure chocolade rustig smelten en je voegt hier de slagroom aan toe. Even zachtjes kloppen en ook dit kun je weer af laten koelen. Dit is het glazuur van de taart.
  Stap 9 chocoladetaart Stap 9.1 chocoladetaart Stap 9.2 chocoladetaart
 10. Pak dan de reep witte chocolade en rasp deze. Dit kan op verschillende manieren. Ik doe dit met een kaasschaaf, hier krijg je van die schattige krulletjes door. Zet dit bakje even in de koelkast, zodat de chocolade hard blijft.
 11. Als de taart klaar is laat je deze nog ongeveer 30 minuten in de cakeblik staan, zodat hij even af kan koelen. Het binnenste van de taart is namelijk nog een beetje zacht en anders valt je taart uit elkaar.
  Stap 11 chocoladetaart
 12. Nadat je de taart af hebt laten koelen haal je hem uit het cakeblik en plaats je deze op een bord. Eventueel kun je hem eerst op een velletje bakpapier leggen.
 13. Laat hem nog even afkoelen en verdeel dan het glazuur over de taart, ook de zijkanten!
 14. Besprenkel het geheel met de stukje witte chocolade en laat hem afkoelen in de koelkast.
 15. Uiteraard kun je hem nu ook al eten, dan is de binnenkant nog zacht en een beetje warm. Zelf vind ik de taart de volgende dag het lekkerst. Dan is al het zachte hard geworden en is het een brownie taart.

Geniet van elke hap!