De overgang

De overgang

De overgang - Toutes La Vie

 

Vorige week schreef ik een stuk over trance mediumschap. Daarin vertelde ik jullie dat ik dat weekend ervoor een demonstratie trance mediumschap heb mogen meemaken en ik een vraag mocht stellen aan Michael, de gids van Libby Clark.

Op het moment dat ik deze blog schreef was bij mij nog niet bekend hoe de gids heette. Uiteindelijk zag ik op Facebook voorbij komen dat Libby had gereageerd op onderstaande foto’s en zei dat zij nog nooit een foto had gezien waarop zij in trance zat en dat ze zichzelf er leuker uit vind zien dan het moment dat zijn in trance gaat en Michael door haar heen spreekt.

Libby Clark voordat zij in trance ging

Libby Clark voordat zij in trance gaat.                           Foto: Paul MoretonLibby Clark in Trance. Michael spreekt door haar heenLibby Clark in trance. Michael spreekt.                      Foto: Paul Moreton

Heb je de blog over trance mediumschap nog niet gelezen? Klik dan snel HIER, zodat je kunt lezen wat het precies inhoud.


De vraag

Tijdens de demonstratie kreeg het publiek de mogelijkheid om een vraag te stellen aan Michael, de gids van Libby Clark, die door haar heen sprak. Eerst wist ik niet zo goed wat ik moest vragen. Om te beginnen was ik hier niet op voorbereid en daarnaast dacht ik, ja we weten al zoveel. Toen kwam de gedachten naar boven: ‘Maar dat hebben we uit boeken of van leraren. Nu is het je kans om het te vragen aan iemand die hier op aarde heeft geleefd en over is gegaan naar de spirituele wereld.’.

Ik stak mijn hand op, mocht gaan staan en vroeg Michael de volgende vraag: ‘Kun je ons wat meer vertellen over het proces van overgaan? Wat gebeurd er op het moment dat wij ons fysieke lichaam verlaten?’. Allereerst werd ik bedankt voor mijn goede vraag.

 

Het antwoord

Toen vertelde Michael dat wij altijd opgewacht worden door onze dierbaren die al overgegaan zijn naar de spirituele wereld. Ook al worden wij altijd ontvangen door onze dierbaren, er zit wel een verschil in overgaan bij bijvoorbeeld een ongeluk of een lang ziekbed.

Bij een ongeluk overlijd de persoon a la minute. Je kunt je voorstellen dat je in shock raakt, je ineens in slaap valt en daarna wakker word in een lichte omgeving, waar je bijvoorbeeld ineens je vader, moeder, opa, oma, broer, zus, tante, oom etc. ziet. Waarschijnlijk ben je helemaal verward, want huh, waar ben ik nou? Net reed ik nog op de weg en ineens zie ik weer de mensen die ik zo heb gemist. Wat is er gebeurd? Jouw dierbaren zijn er om je op te vangen, je gerust te stellen en te verwelkomen in de wereld van liefde.

Als een persoon al een tijdje ziek is, dan laten de dierbaren uit de spirituele wereld zichzelf al zien aan de persoon, voordat deze over is gegaan naar de spirituele wereld. Dit is een teken voor de persoon hier op aarde dat het einde van het leven in een fysiek lichaam er aan zit te komen. Op het moment dat de ziel het lichaam verlaat, valt de persoon in slaap, wordt wakker en ziet zijn/haar dierbaren weer terug!

Michael zei ook: “Hoe zou jij het vinden als je ineens dood gaat en er een vreemde ineens om je heen staat en tegen je zegt: “Het is goed hoor, kom maar!”. Je zou denken: “Nee, dit wil ik niet”. Maar als jou moeder daar op je staat te wachten en zegt: “Lieverd, kom maar, het is tijd, het is goed zo!”, dan is het een stuk makkelijker om mee te gaan.”

Op het moment van overgaan voelt de persoon geen pijn. Het is net alsof je in slaap valt en al je lichamelijke pijnen verdwijnen. Hoe fijn is dat! Natuurlijk is het zo dat als iemand een ziekbed heeft, hij/zij de pijnen van het lichaam voelt, maar op het moment van overgaan is het lichaam bevrijd van alle zorgen, pijn en regels hier op aarde.

Fijne gedachte, vindt je niet?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *