Wat voor een invloed heeft de volle maan op ons?

Wat voor een invloed heeft de volle maan op ons?

de ziel

Afgelopen nacht, om precies te zijn om 02.59 uur was de maan weer vol. En sinds een paar jaar ben ik mij ervan bewust dat ik daar erg gevoelig voor ben! Het grappige is, dat ik vaak op het moment zelf nooit weet dat het volle maan is en daarna het ‘aha’ moment krijg. Rond volle zijn er bij mij twee mogelijkheden: ik slaap enorm diep en goed of in slaap komen is een drama. Wat ik dan ook probeer, niks helpt! Net zoals nu, ik heb vooraf gemediteerd (wat overigens echt super goed ging) en daarna merkte ik: ik ben klaarwakker. In bed probeer ik dan van alles om maar in slaap te vallen, maar zonder resultaat. Inmiddels, du moment ik dit artikel schrijf, is het 23.52 uur, de maan moet nog helemaal vol worden, maar help, mijn slaap ik ver te zoeken. Terwijl ik eigenlijk wil slapen, want ik heb met vriendlief afgesproken morgenochtend samen te gaan mediteren om 06.30 uur. #teammeditation

waarom heeft een volle maan invloed op ons?

De maan heeft enorme krachten en waarschijnlijk weet je het ook wel, maar eb en vloed worden veroorzaakt door de aantrekkingskracht van de maan. Wij mensen bestaan voor wel 50 tot 70% uit water, dus dat wij gevoelig zijn voor de krachten van de maan is eigenlijk geen wonder.

hoe kun je het merken?

Drie dagen voor volle maan en drie dagen na volle maan kun je dus (net als ik) heel goed slapen of juist slecht slapen/moeilijk in slaap komen. Waarom je het een of het ander hebt, geen idee, daar ben ik nog niet achter, maar dat het zo is, is voor mij een feit!

De dagen voor en na volle maan kun je emotioneler zijn dan normaal. Je kunt wat onrustiger zijn, sneller bang, prikkelbaar of boos. Vooral kinderen en HSP (Hoog Sensitief Persoon) hebben hier last van. Dus mocht je kind of je vriendin wat onrustiger of angstiger zijn dan normaal, grote kans dat het door de volle maan komt!

Het kan zomaar zijn dat je tijdens de volle maan of de dagen ervoor en erna wat intenser droomt of juist gaat slaapwandelen. Heb je je maandelijkse ‘probleem’? Grote kans dat deze ook heftiger is en dat het je wat meer energie kost. Een universiteit uit Basel heeft in 2013 onderzoek gedaan naar slapen tijdens volle maan. Het onderzoek toonde aan dat bij de 33 testpersonen het in slaap vallen langer duurde dan normaal en dit schijnt te komen doordat het lichaam minder melatonine (het hormoon dat ervoor zorgt dat we in slaap vallen) aanmaakt.

wat zijn de voordelen?

Tijdens de volle maan periode maken we, onbewust, een balans op. We krijgen inzicht is wat we al bereikt hebben in ons leven en wat we graag nog willen bereiken. Het is op dat moment makkelijker om onze doelen helder te krijgen. Je voelt je veel energieker. Dit heb je overdag, maar ook ’s nachts. Dus heb je veel minder slaap nodig! Je gedachten worden veel helderder, superfijn toch! En je creatieve ikje komt meer en meer tevoorschijn bij volle maan. Je hebt zin om dingen te creëren.

waar staat deze volle maan voor?

Afgelopen nacht stond de Volle Maan in het sterrenbeeld Schorpioen (de mijne). Dat betekent dat alles best wel intenst is en ook is geweest de afgelopen dagen. Het heeft zich duidelijk opgebouwd. En het betekent dat je alles wat helderder hebt kunnen zien. Heb je gemerkt dat je naar wat verandering in je leven bent gestuurd? Ik wel! En hoe ben je daar mee omgegaan? Bij mij heeft dit met mijn gezondheid en mijn voeding te maken. Op het moment dat ik meeging/ga in het gezond eten en geen dierlijke producten eet, voel ik mij goed, maar zodra ik het wel eet, krijg ik last van mijn maag en lever. Het schijnt dus zo te zijn, dat als je niet meegaat in de verandering die er gaande is bij jou, je flink door elkaar geschud kunt worden (figuurlijk gesproken). Nou, dat heb ik gemerkt! Op het moment dat je de verandering omarmt, kun je deze dagen grote stappen in de goede richting zetten! Je kunt drempels overgaan en dingen op een heel andere manier leren bekijken. Je kunt een hoop informatie ontvangen rond jouw verandering. Interessant he!

 

Al met al heeft die Volle Maan een hoop invloed op ons. Merk jij ook dat er dingen zijn gebeurd de afgelopen dagen en wil je het met mij delen? Reageer dan onder dit bericht of stuur mij even een privé berichtje of een mailtje. Het lijkt mij leuk om met je in contact te komen!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *